Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος κάλεσε σε τρομοκρατικά χτυπήματα στη Μελβούρνη

Το Ισλαμικό Κράτος κάλεσε σε τρομοκρατικά χτυπήματα στη Μελβούρνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αυστραλία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μελβούρνη, Τζιχαντιστές,

Με νέο προπαγανδιστικό βίντεο διάρκειας 20 λεπτών το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) απείλησε με τρομοκρατικά χτυπήματα τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, τη Μελβούρνη.

Αν και στο βίντεο δεν αναφέρεται ειδικά η Αυστραλία “παίζουν” εικόνες από γνωστά σημεία της πόλης, όπως το Αεροδρόμιο, ο Καθεδρικός του Αγίου Παύλου και εναέρια πλάνα του κέντρου της Μελβούρνης.

Ο Γκρεγκ Μπάρτον, καθηγητής αντιτρομοκρατίας στο Πανεπιστήμιο Deakin θεωρεί ότι το βίντεο έχει στόχο να υποκινήσει τζιχαντιστές που ζουν στην Αυστραλία να πραγματοποιήσουν χτυπήματα.

“Βάζοντας πλάνα από την Αυστραλία σε ένα προπαγανδιστικό βίντεο, κάποιος στη Μελβούρνη, στο Σίδνεϊ, θα τα δει και θα αποφασίσει να κάνει κάτι”, είπε μιλώντας στο Seven News.

“ΟΚ, αυτή είναι η πόλη μου, μιλάνε για εμένα. Τώρα είναι η ώρα να κάνω κάτι”, περιέγραψε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Ο Μάικλ Κέναν, ομοσπονδιακός υπουργός Δικαιοσύνης της Αυστραλίας, είπε ότι το νέο βίντεο δεν θα αλλάξει το επίπεδο συναγερμό στην Αυστραλία.

“Δεν νομίζω ότι κάτι έχει αλλάξει, είμαστε συγκεκριμένος στόχος επειδή είμαστε μέρος του δυτικού κόσμου και το Ισλαμικό Κράτος έχει κηρύξει πόλεμο σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο”, όπως σχολίασε.

“Αυτό που πραγματικά δείχνει είναι πόσο απελπισμένο έγινε το Ισλαμικό Κράτος. Η Αυστραλία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της στρατιωτικής προσπάθειας για να καταστραφεί το Ισλαμικό Κράτος και είμαστε ιδιαίτερα αποτελεσματικοί”.

Σχετικά άρθρα