Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με μισό εκατ. στερλίνες από ευρωπαϊκά κονδύλια ο Φάρατζ προωθούσε το Brexit

Με μισό εκατ. στερλίνες από ευρωπαϊκά κονδύλια ο Φάρατζ προωθούσε το Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Sky News, Βρετανία, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ηνωμένο Βασίλειο, Νάιτζελ Φάρατζ,

Πόρισμα έρευνας της Κομισιόν – που αποκαλύπτει το βρετανικό δίκτυο Sky News – εμφανίζει το UKIP του ευρωσκεπτικιστή Νάιτζελ Φάρατζ ότι σπατάλησε περίπου μισό εκατομμύριο στερλίνες από ευρωπαϊκά κονδύλια στην προεκλογική εκστρατεία υποψηφίων του στις περσινές εκλογές, αλλά και για να προωθήσει το NAI στο δημοψήφισμα του περασμένου Ιουνίου για το Brexit.

Τα χρήματα που λαμβάνουν τα κόμματα από τα ευρωπαϊκά ταμεία πρέπει να δαπανώνται για τις δραστηριότητες των κομμάτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όχι για τη χρηματοδότηση των εκστρατειών τους στο εσωτερικό.

Αν επιβεβαιωθεί η έρευνα, ο Φάρατζ δεν θα έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει νέα χρήματα απ’ τις Βρυξέλλες

Εάν επιβεβαιωθούν τα συμπεράσματα της έρευνας την επόμενη εβδομάδα τότε το κόμμα του Φάρατζ μπορεί να αναγκαστεί να επιστρέψει ένα τεράστιο ποσό, ενώ δεν θα έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει νέα χρήματα απ’ τις Βρυξέλλες.

Κι αυτό στη χειρότερη στιγμή για το εξαντλημένο οικονομικά UKIP, που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα κεντρικά γραφεία του στο Λονδίνο και ο βασικός χορηγός του οποίου, Άρον Μπανκς, έχει απειλήσει ότι θα σταματήσει να βάζει το χέρι στην τσέπη του.

Σχετικά άρθρα