Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Χόφερ “εμπνέεται” από τον Τραμπ και η Αυστρία έτοιμη να περάσει “απέναντι”

Ο Χόφερ “εμπνέεται” από τον Τραμπ και η Αυστρία έτοιμη να περάσει “απέναντι”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Αυστρία, Εκλογές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Νόρμπερτ Χόφερ, Ντόναλντ Τραμπ,

Ο ακροδεξιός υποψήφιος πρόεδρος της Αυστρίας Νόρμπερτ Χόφερ δήλωσε ότι εμπνέεται από τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, συμπληρώνοντας ότι η νίκη αυτή επιβεβαιώνει τη δική του προεκλογική εκστρατεία κατά της μετανάστευσης.

«Όποτε οι ελίτ απομακρύνονται από τους ψηφοφόρους, εκείνοι τις πετούν έξω από τα αξιώματα», δήλωσε ο υποψήφιος του ακροδεξιού Κόμματος Ελευθερίας Αυστρίας, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters.

Ο 45χρονος Ν. Χόφερ δηλώνει εθνικιστής και αγωγός των ανησυχιών των απλών ανθρώπων οι οποίοι αγνοούνται από το παραδοσιακό πολιτικό σύστημα.

Έχει υποστηρίξει πολλές φορές τη γραμμή της εξόδου της Αυστρίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία η χώρα εντάχθηκε το 1995.

Σε ό,τι αφορά τις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ο Ν. Χόφερ δηλώνει στο Reuters ότι υποστηρίζει την άρση τους, θέσει που έχει εκφράσει και ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, μέλος του κεντροδεξιού Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος.

Αναλυτές αναφέρουν ότι σε περίπτωση που ο Ν. Χόφερ εκλεγεί πρόεδρος της Αυστρίας στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών στις 4 Δεκεμβρίου, η εκλογή του θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Στην Αυστρία κυβερνά μεγάλος συνασπισμός μεταξύ Κεντροαριστεράς (Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Αυστρίας) και Κεντροδεξιάς (Αυστριακό Λαϊκό Κόμμα), υπό τον σοσιαλδημοκράτη καγκελάριο Κρίστιαν Κερν.

Το ακροδεξιό, κατηγορούμενο ακόμη και για φιλοχιτλερικές συμπάθειες, Κόμμα Ελευθερίας Αυστρίας, αναδεικνύεται πρώτο σε πολλές δημοσκοπήσεις, με ποσοστά έως και 35%.

Σχετικά άρθρα