Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι (SDF) έδιωξαν το Ισλαμικό Κράτος από σημαντική πόλη βόρεια της Ράκα

Οι Κούρδοι (SDF) έδιωξαν το Ισλαμικό Κράτος από σημαντική πόλη βόρεια της Ράκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Η Οργή του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ράκα, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που πραγματοποιούν τη στρατιωτική επιχείριση “Οργή του Ευφράτη” με στόχο τον αποκλεισμό-περικύκλωση της πόλης Ράκα στη Συρία, της ντε φάκτο πρωτεύουσας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), απελευθέρωσαν από τους τζιχαντιστές την κωμόπολη Χίσχα που βρίσκεται βόρεια της Ράκα.

Η Χίσχα είναι στρατηγικής σημασίας διότι αποτελεί το εφαλτήριο για την απευθείας προέλαση προς τη Ράκα. Η Χίσχα είχε τεθεί σε πολιορκία την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι κάτοικοι της Χίσχα, περισσότεροι από 5.000 άμαχοι που είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους για να μη βρεθούν ανάμεσα στις μάχες, γύρισαν την Τρίτη στις εστίες τους.

Το κουρδικό ARA News κατέγραψε σε βίντεο την επιστροφή των κατοίκων, οι οποίοι μίλησαν στην κάμερα. Έχει αγγλικούς υπότιτλους:

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις εξουδετέρωσαν δεκάδες εκρηκτικούς μηχανισμούς και παγίδες με βόμβες που είχε διασπείρει το Ισλαμικό Κράτος στην πόλη πριν την εγκαταλείψει.

“Οι άνθρωποι της Χίσχα επιστρέφουν στην πόλη τους και εργαζόμαστε για να τους παρέχονται οι βασικές δημόσιες υπηρεσίες στην ελεύθερη πλέον Χίσχα”, δήλωσε ο Ομάρ Αλούς, αξιωματούχος των SDF.

“Όλες οι δημόσιες υπηρεσίες θα τεθούν ξανά σε λειτουργία σύντομα, όπως το νοσοκομείο, το κυρίως αρτοποιείο της πόλης και άλλες υπηρεσίες”, είπε ο ίδιος στο ARA News.

“Υποσχεθήκαμε στους ανθρώπους ότι θα ανοίξουμε ξανά τα σχολεία, εδώ και σε όλες τις απελευθερωμένες περιοχές της Ράκα”, πρόσθεσε ο Αλούς. “Θέλουμε να εκφράσουμε τη χαρά μας για την ελευθέρωση της πόλης και την επιστροφή των εκτοπισμένων κατοίκων της. Θα εργαστούμε από κοινού για τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης τόσο σε αυτή την πόλη όσο και σε άλλες περιοχές που απελευθερώθηκαν”.

Σχετικά άρθρα