Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισχυρές κουρδικές αντάρτικες δυνάμεις συγκεντρώνονται στο βορειοδυτικό Ιράκ

Ισχυρές κουρδικές αντάρτικες δυνάμεις συγκεντρώνονται στο βορειοδυτικό Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, Γιαζίντι, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ιράκ, Κασέμ Σολεϊμανί, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Νινευή, Σιίτες, Τζεμίλ Μπαγίκ, Τζιχαντιστές,

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ενισχύσεις Κούρδων ανταρτών έφτασαν στην περιοχή Σιντζάρ ή Σινγκάλ, στο βορειοδυτικό Ιράκ, η οποία είναι η γη των Κούρδων ζωροαστριστών Γιαζίντι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της κουρδικής ιστοσελίδας BasNews, μεγάλες δυνάμεις Κούρδων ανταρτών που πρόσκεινται ιδεολογικά στον φυλακισμένο στην Τουρκία Κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν έχουν φτάσει στις περιοχές των Γιαζίντι.

Η εγκατάσταση των κουρδικών ενισχύσεων στην περιοχή φαίνεται ότι έχει τη σύμφωνη γνώμη της ιρακινής κυβέρνησης αλλά και του Ιράν.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του BasNews, προηγήθηκαν συναντήσεις του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμάνι, ο οποίος έχει τη γενική διοίκηση των σιιτικών φιλοκυβερνητικών πολιτοφυλακών (Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης), με την ηγεσία των “οτσαλανικών” κουρδικών δυνάμεων.

Μεταξύ άλλων ο στρατηγός Σολεϊμάνι συναντήθηκε και με τον Τσεμίλ Μπαγίκ, συναρχηγό των Κοινοτήτων Κουρδιστάν, από τον οποίο ζήτησε να κινητοποιήσει κουρδικές αντάρτικες μονάδες και προς τη Μοσούλη.

Ωστόσο, τόσο οι κουρδικές δυνάμεις του ιρακινού Κουρδιστάν, οι Πεσμεργκά, όσο και οι Κούρδοι αντάρτες του Οτσαλάν, όπως και οι Ιρακινοί σιίτες παραστρατιωτικοί πολιτοφύλακες έχουν εξαιρεθεί από την ιρακινή κυβέρνηση από την πολιορκία της Μοσούλης. Πιθανότερο είναι να συγκεντρώνονται στην περιοχή του Σιντζάρ για να αντιμετωπίσουν μια πιθανή εισβολή του τουρκικού στρατού στο βορειοδυτικό Ιράκ.

Σχετικά άρθρα