Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χάνουν οι ΗΠΑ τη Βουλγαρία; Σοσιαλιστής και φιλορώσος ο νέος Πρόεδρος της χώρας

Χάνουν οι ΗΠΑ τη Βουλγαρία; Σοσιαλιστής και φιλορώσος ο νέος Πρόεδρος της χώρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βουλγαρία, Εκλογές, Μπόικο Μπορίσοφ, Ρούμεν Ράντεφ,

Ο Ρούμεν Ράντεφ, υποψήφιος τον οποίο στήριξε το κεντροαριστερό Σοσιαλιστικό Κόμμα και ο οποίος θεωρείται φιλορωσικών αποκλίσεων, επικράτησε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Βουλγαρία, κατέδειξαν τα exit polls που διενήργησαν τα ινστιτούτα Alpha Research και Gallup International.

Ο 53χρονος κ. Ράντεφ κέρδισε, συγκεντρώνοντας ποσοστό 58,1- 58,5% των ψήφων έναντι 35,3 – 35,7% για την Τσέτσκα Τσάτσεβα, 58χρονη υποψήφια του κυβερνώντος κεντροδεξιού κόμματος GERB του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ, σύμφωνα με τα exit poll.

Ο – κατά τα φαινόμενα – νέος πρόεδρος της Βουλγαρίας είναι πρώην ανώτατος αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ δήλωσε ότι θα υποβάλει την παραίτησή του, μετά την ήττα της υποψηφίας του κυβερνώντος κεντροδεξιού κόμματος GERB στις προεδρικές εκλογές.

Η Κεντροδεξιά στήριζε για την προεδρία της Βουλγαρίας την Τσέτσκα Τσάτσεβα και είχε εξαρτήσει το μέλλον της κυβέρνησής της από την έκβαση των προεδρικών εκλογών.

Η παραίτησή του οδηγεί στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών και σε μια περίοδο αβεβαιότητας για την χώρα, η οποία το 2013 είχε συγκλονιστεί από μαζικές διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς και πολλούς μήνες πολιτικής αστάθειας.

Σχετικά άρθρα