Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν τους Κούρδους της Συρίας στην Εφρίν – Σκότωσαν αμάχους

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν τους Κούρδους της Συρίας στην Εφρίν – Σκότωσαν αμάχους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασπίδα του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Εφρίν, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε το Σάββατο το βράδυ κουρδικές θέσεις στο αυτόνομο κουρδικό καντόνι της Εφρίν, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού στην άκρη της βορειοδυτικής Συρίας.

Δεκάδες οβίδες από όλμους και πυροβόλα του τουρκικού στρατού σφυροκόπησαν τους Κούρδους σκοτώνοντας τουλάχιστον οχτώ αμάχους και τραυματίζοντας 19.

“Ο τουρκικός στρατός που σταθμεύει στη συνοριακή γραμμή με τη Συρία βομβάρδισε κατοικημένες περιοχές στην κωμόπολη Μοσάκο της Εφρίν”, ανέφερε ο ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ντίλοβαν Μιρχάν μιλώντας στο ARA News, προσθέτοντας ότι από τις τουρκικές οβίδες προκλήθηκαν και μεγάλες καταστροφές.

“Οχτώ νεκροί ανασύρθηκαν κάτω από τα ερείπια των σπιτιών τους”, σύμφωνα με τον Μιρχάν, “ενώ πολλοί ακόμα είναι εγκλωβισμένοι”.

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν επίσης το χωριό Σαντίγια στην ύπαιθρο της Εφρίν με βαρύ πυροβολικό σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο αμάχους και τραυματίζοντας πολλούς ακόμα, είπε αυτόπτης μάρτυρας στο ARA News.

Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν τους Κούρδους που είναι σύμμαχοι του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Η τουρκική ισλαμιστική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι οι Κούρδοι της Συρίας, που μάχονται ενάντια στους τζιχνατιστές, είναι παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), το οποίο η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση, οπότε δικαιολογεί τις επιθέσεις της ενάντια στους Κούρδους ως αντι-τρομοκρατικό πόλεμο.

Να σημειωθεί ότι η Τουρκία, που έχει εισβάλει στη βορειοδυτική Συρία με την στρατιωτική επιχείριση Ασπίδα του Ευφράτη, δεν έχει βομβαρδίσει ούτε μια φορά το Ισλαμικό Κράτος.

Αεροπορική Επιδρομή την Κυριακή το πρωί

Την Κυριακή το πρωί άγνωστα αεροπλάνα βομβάρδισαν με δέκα χτυπήματα κονβόι με ανθρωπιστική βοήθεια στο σημείο ελέγχου Γκαζαγουίγια από το οποίο περνάνε εκτοπισμένοι άμαχοι από άλλες περιοχές της Συρίας στην Εφρίν.

Σκοτώθηκαν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι και τραυματίστηκαν 50.

Δείτε φωτογραφίες από την αεροπορική επιδρομή της Κυριακής, για την οποία δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί ποιος εξαπέλυσε:

efrin2

efrin3

efrin4

efrin5

Σχετικά άρθρα