Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μοσούλη: Τζιχαντιστής που “θρηνούσε” μπήκε σε σπίτι και σκότωσε μια ολόκληρη οικογένεια

Μοσούλη: Τζιχαντιστής που “θρηνούσε” μπήκε σε σπίτι και σκότωσε μια ολόκληρη οικογένεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μάχη για τη Μοσούλη - Η πολιορκία της Μοσούλης, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Εξοργισμένος από τον θάνατο του αδελφού του, που σκοτώθηκε σε μάχη με τον ιρακινό στρατό δυτικά της Μοσούλης, ένας τζιχαντιστής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) μπήκε σε ένα σπίτι στη Μοσούλη και σκότωσε όλα τα μέλη μιας οικογένειας.

Όπως μεταδίδει το ιρακινό Al Sumaria News, μόλις ο τζιχαντιστής πληροφορήθηκε ότι ο αδελφός του σκοτώθηκε στο Άντεν, δυτικά της Μοσούλης, μπήκε σε ένα τυχαίο σπίτι στη συνοικία Αλ Τζαζαέρ σκοτώνοντας και τα έξι μέλη μιας οικογένειας που βρήκε μέσα, συμπεριλαμβανομένης μιας μάνας με το μικρό παιδί της.

Η ηγεσία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν έθεσε όλους τους τζιχαντιστές που έχει στην περιοχή σε επιφυλακή φοβούμενη αντίποινα από τους κατοίκους.

“Το Ισλαμικό Κράτος έχει γίνει ακόμα πιο βάναυσο. Σφαγές πραγματοποιούνται στο φως της ημέρας για τους ποιο ασήμαντους λόγους. Οι τρομοκράτες αφήνουν άταφα πτώματα για ημέρες στους δρόμους πριν τα μαζέψουν και τα πετάξουν σε ομαδικούς τάφους”, είπε μια πηγή που μίλησε στο Al Sumaria.

Η Μοσούλη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014. Στις 17 Οκτωβρίου 2016 ξεκίνησε η μάχη για την απελευθέρωσή της.

Τα ιρακινά στρατεύματα έχουν εισέλθει στην πόλη από τα ανατολικά της προάστια, ενώ γίνονται κινήσεις για να περικυκλωθεί ώστε να δεχθεί επιθέσεις από τα νότια και τα δυτικά.

Η Μοσούλη διασχίζεται στο μέσο της από τον ποταμό Τίγρη, πράγμα που την κάνει στην ουσία δύο διαφορετικές πόλεις.

Σχετικά άρθρα