Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

1.300 νεκροί τζιχαντιστές από την έναρξη της πολιορκίας της Μοσούλης

1.300 νεκροί τζιχαντιστές από την έναρξη της πολιορκίας της Μοσούλης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μάχη για τη Μοσούλη - Η πολιορκία της Μοσούλης, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Ο Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι περισσότεροι από 1.300 τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) έχουν σκοτωθεί από τις 17 Οκτωβρίου οπότε και ξεκίνησε η επιχείριση για την απελευθέρωση της Μοσούλης στο βορειοδυτικό Ιράκ.

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στο Ιράκ, Γιαν Κουμπίς, ανέφερε στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών την Τετάρτη ότι από τον Ιούνιο του 2014, όταν το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε τη Μοσούλη, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016, καταγράφηκαν 58.000 θάνατοι στη Μοσούλη.

Από τον Ιανουάριο του 2016 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2016 στη Μοσούλη σκοτώθηκαν 4.446 πολίτες και τραυματίστηκαν 9.837.

Ο ιρακινός στρατός προελαύνει από τα νότια της πόλης για να θέσει υπό τον έλεγχό του το διεθνές αεροδρόμιο της Μοσούλης.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Ιράκ ανακοίνωσε ότι απελευθερώθηκε και η συνοικία Ζαχρά στη Μοσούλη.

mosuli_map Πολεμικός χάρτης της πολιορκίας της Μοσούλης. Με κόκκινο χρώμα οι υπό κυβερνητικό έλεγχο περιοχές, με μαύρο χρώμα το Ισλαμικό Κράτος και με κανένα χρώμα είναι η έρημος. Βλέπετε από τα ανατολικά μέχρι που έχει προχωρήσει ο στρατός μέσα στην πόλη.

Σχετικά άρθρα