Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δέκα νεκροί τζιχαντιστές από βομβαρδισμό σε στρατόπεδο της Αλ Κάιντα στη Συρία

Δέκα νεκροί τζιχαντιστές από βομβαρδισμό σε στρατόπεδο της Αλ Κάιντα στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Ρωσία, Συρία, Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, Τζιχαντιστές,

Οι τζιχαντιστές της Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ (πρώην Αλ ΝούσραΑλ Κάιντα) κατηγόρησαν τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι βομβάρδισαν την Τετάρτη το βράδυ ένα στρατόπεδό τους στην πόλη Μααράτ Μασρέεν στην επαρχία της Ιντλίμπ (βορειοδυτική Συρία) και ότι εξαιτίας του χτυπήματος σκοτώθηκαν δέκα τζιχαντιστές.

Μεταξύ των δέκα τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα που σκοτώθηκαν είναι και δύο σημαντικοί οπλαρχηγοί των τρομοκρατών.

Κύκλοι της συριακής “μετριοπαθούς” τουρκόφιλης αντιπολίτευσης, που συνεργάζονται με τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα, είπαν ότι τα ονόματα των δύο νεκρών οπλαρχηγών είναι Αμπού Μουχάμαντ Αλ Ανσάρι και Αμπού Χάμζα Αλ Μάσρι. Και οι δύο ήταν μέλη της Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, δηλαδή της Αλ Κάιντα.

Στρατιωτική συριακή πηγή ανέφερε στο Al Masdar News ότι το χτύπημα πραγματοποιήθηκε από τη ρωσική πολεμική αεροπορία και όχι από τις ΗΠΑ.

Η οργάνωση Αλ Νούσρα ήταν ο κυρίως και επίσημος βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία. Βεβαίως στο δίκτυο της Αλ Κάιντα ανήκουν και άλλες ένοπλες συμμορίες του συριακού τζιχάντ.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε η Αλ Νούσρα διακήρυξε ότι πήρε “διαζύγιο” από την Αλ Κάιντα. Η Αλ Κάιντα από την πλευρά της, στον “χωρισμό” παρωδία, δεν παρέλειψε να δώσει και την ευχή της στην Αλ Νούσρα, η οποία μετονομάστηκε από εκείνη τη στιγμή σε Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ.

Κανείς δεν έχει πειστεί ότι η Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ έπαψε να είναι παρακλάδι της Αλ Κάιντα για αυτό και παραμένει στις λίστες τρομοκρατικών οργανώσεων τόσο των ΗΠΑ όσο και της Ρωσίας.

Σχετικά άρθρα