Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με επιθέσεις αυτοκτονίας προσπαθεί το Ισλαμικό Κράτος να εμποδίσει τις SDF προς τη Ράκα

Με επιθέσεις αυτοκτονίας προσπαθεί το Ισλαμικό Κράτος να εμποδίσει τις SDF προς τη Ράκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Η Οργή του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μάχη για τη Ράκα - Η πολιορκία της Ράκα, Ράκα, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρισης Οργή του Ευφράτη, τα ξημερώματα της Κυριακής, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) απελευθέρωσαν 11 χωριά από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Στόχος της εκστρατείας, που κύριο κορμό της έχει τις κουρδικές δυνάμεις της βόρειας Συρίας και υποστηρίζεται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, είναι η απομόνωση-πολιορκία και απελευθέρωση (σε δεύτερη φάση) της ντε φάκτο πρωτεύουσας των τζιχαντιστών στη Συρίας, πόλης Ράκα.

Τη Δευτέρα οι στρατιώτες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων περικύκλωσαν και την κωμόπολη Χαΐσα, 40 χλμ βόρεια της Ράκα.

Δεκάδες τζιχαντιστές μέλη του ISIS σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς που εξαπολύθηκαν με στόχο τις θέσεις τους στη Χαΐσα.

Η γενική διοίκηση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων ανέφερε ότι οι τζιχαντιστές υποχώρησαν από σημαντικές περιοχές στην ύπαιθρο βόρεια της Ράκα.

Αντί να σταθούν και να πολεμήσουν, οι τζιχαντιστές έχουν επιλέξει άλλη τακτική. Καθώς υποχωρούν σπέρνουν νάρκες και εξαπολύουν αιφνιδιαστικές επιθέσεις αυτοκτονίας.

Μόνο τη Δευτέρα οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις κατέστρεψαν έξι οχήματα βόμβες που κινούνταν καταπάνω τους πραγματοποιώντας αποστολές αυτοκτονίας.

“Καλούμε το λαό μας στη Ράκα να μείνει μακριά από τα γραφεία και τα αρχηγεία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, τα οποία θα αποτελέσουν στόχους των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων και του Διεθνούς Συνασπισμού. Ζητάμε από τους πολίτες να κατευθυνθούν σε ασφαλείς περιοχές και να υποστηρίξουν την εκστρατεία μας”, αναφέρει ανακοίνωση των SDF.

Το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να εμποδίσει την κουρδική προέλαση προς τη Ράκα πραγματοποιώντας επιθέσεις αυτοκτονίας και κλεφτοπόλεμο.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που συμμετέχουν στην επίθεση στη Ράκα αποτελούνται από τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας Γυναικών (YPJ), το Συριακό Στρατιωτικό Συμβούλιο (Ασσύριοι χριστιανοί), το Τάγμα Επαναστατών της Ράκα και την Επαναστατική Ταξιαρχία της Τελ Αμπιάντ.

Έχουμε δηλαδή κουρδικές, ασσυριακές και αραβικές δυνάμεις δημοκρατικές δυνάμεις.

Σχετικά άρθρα