Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος απαγόρευσε την πρόσβαση στο διαδίκτυο στη Ράκα

Το Ισλαμικό Κράτος απαγόρευσε την πρόσβαση στο διαδίκτυο στη Ράκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Η Οργή του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μάχη για τη Ράκα - Η πολιορκία της Ράκα, Ράκα, Συρία, Τζιχαντιστές,

Με τα κουρδικά στρατεύματα να προελαύνουν προς τη Ράκα, τη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Συρία, οι τζιχαντιστές έλαβαν έκτακτα μέτρα μέσα στην πόλη για να ενισχύσουν την ασφάλειά τους.

Σε πρώτη φάση το Ισλαμικό Κράτος έκλεισε όλα τα ίντερνετ καφέ που λειτουργούσαν στη Ράκα. Έτσι “εξασφαλίζει” σε μεγάλο βαθμό ότι δεν θα υπάρχει διαρροή πληροφοριών προς τους Κούρδους ή τους Αμερικανούς μέσω διαδικτύου.

Επίσης η οργάνωση κατάσχεσε δεκάδες δορυφορικά τηλεοπτικά πιάτα.

“Οι τζιχαντιστές του ISIS έκαναν έφοδο σε ίντερνετ καφέ και σπίτια σε μια επιχείριση για να κλείσουν το διαδίκτυο στη Ράκα”, είπε τοπικός μιντιακός ακτιβιστής που μίλησε στο ARA News ανώνυμα.

Η απαγόρευση πρόσβασης στο διαδίκτυο έγινε από το Ισλαμικό Κράτος τη Δευτέρα.

Την Κυριακή τα ξημερώματα ξεκίνησε από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) η Οργή του Ευφράτη, δηλαδή η στρατιωτική επιχείριση που έχει αρχικό στόχο την περικύκλωση-αποκλεισμό της Ράκα, να τεθεί δηλαδή η πόλη σε πολιορκία και σε δεύτερη φάση την επίθεση για την απελευθέρωσή της.

“Το Ισλαμικό Κράτος έχει εντείνει τα μέτρα ασφαλείας μέσα και γύρω από τη Ράκα. Κανείς δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψει την πόλη για οποιοδήποτε λόγο”, είπε ο μιντιακός ακτιβιστής Καμάλ Χαμντάουι στο ARA News.

Επίσης τη Δευτέρα, τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έκαναν εφόδους σε σπίτια κουρδικών οικογενειών στη Ράκα και συνέλαβαν πολίτες με την κατηγορία ότι υποστηρίζουν τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Σχετικά άρθρα