Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Der Spiegel αποκαλύπτει τι θα γίνει αν εκλεγεί ο Τραμπ

Το Der Spiegel αποκαλύπτει τι θα γίνει αν εκλεγεί ο Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Der Spiegel, Εκλογές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ,

Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Χίλαρι Κλίντον θα είναι η επόμενη ένοικος του Λευκού Οίκου, όμως, υπάρχουν και οι εκπλήξεις το περιοδικό Der Spiegel αποφάσισε να φανταστεί τον κόσμο και την Αμερική με τον Τραμπ πλανητάρχη.

Αφού πρώτα διευθετήσει τα επείγοντα ζητήματα ο Τραμπ θα ριχθεί στον καθήκον ή τουλάχιστον όπως αυτό θεωρεί ως καθήκον.

Βασικά στοιχεία του δόγματος Τραμπ περιστρέφονται γύρω απ” την ακύρωση όλων όσων έκανε ο προκάτοχός του στο ύπατο αξίωμα τις δύο προηγούμενες τετραετίες. Μέσα στο πρώτο τρίμηνο ο Τραμπ θέλει να αντικαταστήσει το περίφημο Obamacare, – τον νόμο Ομπάμα για την καθολική υγειονομική ασφάλιση-. Σκοπεύει να βάλει φραγμό στους προερχόμενους από περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο τρομοκρατικών οργανώσεων μετανάστες, να θέσει σε εφαρμογή «εξονυχιστικούς ελέγχους» για όλους όσους θέλουν να πάνε στις ΗΠΑ και να σταματήσει το πρόγραμμα της αμερικανικής κυβέρνησης για την εισδοχή Σύρων προσφύγων.

Μάλιστα θέλει να ακυρώσει όλα τα «αντισυνταγματικά» προεδρικά διατάγματα του Ομπάμα, από εκείνο που αφορά στον έλεγχο των όπλων μέχρι την απαγόρευση απέλασης παιδιών μεταναστών που γεννήθηκαν στις ΗΠΑ. Παράλληλα έχει εκφράσει την επιθυμία να παγώσει τις χρηματικές συνεισφορές της Ουάσιγκτον σε προγράμματα του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, να επανεξετάσει τη συμμετοχή της χώρας του στο «απηρχαιωμένο», όπως το έχει χαρακτηρίσει, ΝΑΤΟ, να αναδιαπραγματευτεί την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν και να ξεκινήσει την ανέγερση «ενός μεγάλου, υπέροχου τείχους» κατά των μεταναστών στη μεθόριο με το Μεξικό.

Εξίσου σίγουρο είναι ότι ο Τραμπ ως πρόεδρος θα αφιερώσει εξ” αρχής μεγάλο μέρος της προσοχής του στην πολιτική εμπορίου, αφού για κανένα άλλο θέμα δεν μίλησε τόσο πολύ στην προεκλογική του εκστρατεία. Ο εκκεντρικός μεγιστάνας βλέπει στην παγκοσμιοποίηση της οικονομίας έναν απ” τους βασικούς λόγους της πτώσης της αμερικανικής βιομηχανίας και σχεδιάζει ως αντίδραση «να ξανακάνει μεγάλη την Αμερική.»

Έχει προαναγγείλει ότι σε περίπτωση νίκης του θα βάλει σε πρώτη φάση στον πάγο τις ισχύουσες συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου και θα σταματήσει το διάλογο για μια διατλαντική συμφωνία, όπως και για μια συμφωνία με τις χώρες του Ειρηνικού.

Ο Τραμπ προτίθεται, όπως έχει πει στο παρελθόν, να εισηγηθεί περιορισμό της θητείας των μελών του κογκρέσου, ώστε να εκλείψει το φαινόμενο των «αιώνιων» βουλευτών ή γερουσιαστών, που έχουν έχουν καταλάβει εδώ και δεκαετίες τα αντίστοιχα έδρανα.

Προτίθεται ακόμη να αρχίσει ένα πρόγραμμα επενδύσεων αξίας πολλών δισεκατομμυρίων στις υποδομές και να απαγορέψει σε μέλη της κυβέρνησης να δραστηριοποιούνται επί μία πενταετία ως λομπίστες.

Οι πιο επικίνδυνες απ” τις ιδέες του Τραμπ

Απ” την άλλη, όμως, υπάρχουν και κάποια σχέδιά του που προκαλούν τρόμο: όπως η αντιμετώπιση που θα επιφυλάξει στους αντιπάλους του.

Στην τελευταία τηλεμαχία του με την Χίλαρι Κλίντον, δεσμεύτηκε ότι σε περίπτωση νίκης του θα επιφορτίσει έναν εισαγγελέα να ασχοληθεί αποκλειστικά με την Δημοκρατική υποψήφια, κι ίσως «την κλείσει στη φυλακή».

Εξάλλου έχει απειλήσει αρκετές φορές στο παρελθόν ότι θα αλλάξει τη νομοθεσία, ώστε να είναι ευκολότερες οι διώξεις κατά εφημερίδων που φιλοξενούν επικριτικά δημοσιεύματα. Έχει χαρακτηρίσει την ελευθεροτυπία εμπόδιο στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας κι έχει κατηγορήσει για μεροληψία έναν δικαστή, λόγω της μεξικανικής του καταγωγής.

Σχετικά άρθρα