Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιούνκερ: Εχω ανοσία στις απειλές των Τούρκων ηγετών

Γιούνκερ: Εχω ανοσία στις απειλές των Τούρκων ηγετών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

«Έχω ανοσία στις απειλές των Τούρκων ηγετών» απάντησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ. Κ.Γιουνκέρ σε συνέντευξή του στην βελγική εφημερίδα Le Soir.

«Αν η Τουρκία δεν εκπληρώσει τους όρους που συμφωνήθηκαν, δεν θα υπάρξει καμία πρόοδος στο θέμα της βίζας», ξεκαθάρισε, διευκρινίζοντας ότι αν η συμφωνία καταρρεύσει «θα είναι με υπαιτιότητα της Τουρκίας».

«Εξωφρενικό,πρόσφυγες να αρνούνται να φύγουν από την Ελλάδα αν δεν πάνε στην Γερμανία»

Εν τω μεταξύ ο κ. Γιουνκέρ χαρακτήρισε «Εξωφρενική» και «μη αποδεκτή» την άρνηση ορισμένων προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία να μεταβούν, στο πλαίσιο του σχεδίου μετεγκατάστασης, σε άλλες χώρες της Ευρώπης, εκτός της Γερμανίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, ο πρόεδρος της Κομισιόν διεμήνυσε ότι οι πρόσφυγες που επέλεξαν να ζητήσουν άσυλο στην Ευρώπη, δεν έχουν τη δυνατότητα να είναι επιλεκτικοί σε ποια χώρα θα μετεγκατατασταθούν.

Πάντως, ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, αναγνώρισε ότι υπάρχουν «κάποιες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις» που αρνούνται να δεχθούν μετανάστες, διευκρινίζοντας εντούτοις πως «είναι πολύ λίγοι οι μετανάστες που δέχονται να μετεγκατασταθούν (εκτός Γερμανίας)».

Σχετικά άρθρα