Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκοτώθηκε από βομβαρδισμό ο σκηνοθέτης των βίντεο του Ισλαμικού Κράτους

Σκοτώθηκε από βομβαρδισμό ο σκηνοθέτης των βίντεο του Ισλαμικού Κράτους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μάχη για τη Μοσούλη - Η πολιορκία της Μοσούλης, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Σκοτώθηκε στη Μοσούλη ο σκηνοθέτης-προπαγανδιστής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) Σεχάτα Αλ Μάσρι.

Όπως μεταδίδει το ιρακινό Al Sumaria News, τα μέσα ενημέρωσης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσαν τον θάνατο του Σεχάτα Αλ Μάσρι, κινηματογραφιστή και σκηνοθέτη της οργάνωσης.

Ο Μάσρι σκοτώθηκε σε έναν κεντρικό δρόμο, στη δυτική πλευρά της Μοσούλης, από αεροπορικό χτύπημα. Μαζί του έχασαν τις ζωές τους και δύο βοηθοί του.

Ο Μάσρι αν και δεν ήταν γνωστός ως όνομα μεταξύ των τζιχαντιστών φαίνεται ότι είχε σημαντικότατο σκιώδη ρόλο στην τρομοκρατική οργάνωση.

Ας μην ξεχνάμε τις επαγγελματικές κινηματογραφικές παραγωγές της οργάνωσης, τα πλάνα και τα μοντάζ, τους τίτλους και τις μουσικές, που “γοήτευσαν” χιλιάδες φανατικούς από όλο τον κόσμο και τους παρακίνησαν να ταξιδέψουν στη Μέση Ανατολή για να πολεμήσουν για το “χαλιφάτο”.

Το Ισλαμικό Κράτος είναι γνωστό ότι στρατολόγησε ανθρώπους με γνώσεις και εμπειρία στην προπαγάνδα και στον ψυχολογικό πόλεμο από όλο τον κόσμο.

Η προπαγάνδα της οργάνωσης με τα βίντεο που αναρτούσε στο διαδίκτυο υπήρξε πρωτοφανής τόσο σε μέγεθος όσο και σε επαγγελματισμό.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέστειλε επίσης και τις εκδόσεις του. Εφημερίδες και περιοδικά που κυκλοφορούσε η οργάνωση μέσα στη Μοσούλη σταμάτησαν πλέον να τυπώνονται.

Το πιο γνωστό έντυπο της οργάνωσης παγκοσμίως είναι το περιοδικό Dabiq. Κυκλοφορούσε στα αγγλικά και στα αραβικά, τυπωνόταν σε χαρτί αλλά και κυκλοφορούσε σε Pdf 50 σελίδων στο διαδίκτυο.

Σχετικά άρθρα