Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι είπαν στους Αμερικανούς ότι θα επιτεθούν στους Κούρδους στη Μανμπίτζ

Οι Τούρκοι είπαν στους Αμερικανούς ότι θα επιτεθούν στους Κούρδους στη Μανμπίτζ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασπίδα του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Η Οργή του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μανμπίτζ, Νουμάν Κουρτουλμούς, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Προτεραιότητα της Τουρκίας είναι να εκδιωχθεί η κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) από την πόλη Μανμπίτζ, ανέφερε η Άγκυρα στον επικεφαλής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων Τζόζεφ Ντάνφορντ, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στη χώρα την Κυριακή, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς.

Έπειτα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Κουρτουλμούς πρόσθεσε ότι η χρήση μη αραβικών δυνάμεων για την εκδίωξη του Ισλαμικού Κράτους από το προπύργιό του στη Συρία, Ράκα, δεν θα συμβάλει στην ειρήνευση της περιοχής.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), οι οποίες υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ και στις οποίες σημαντικό κομμάτι είναι οι YPG, ξεκίνησαν την Κυριακή την επιχείριση “Οργή του Ευφράτη”, δηλαδή την περικύκλωση-απομόνωση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Ράκα, με στόχο -σε δεύτερη φάση- την απελευθέρωση της πόλης.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά την Κυριακή την Άγκυρα, καθώς η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα προσπαθεί να ισορροπήσει τις σχέσεις της με την Τουρκία και τις κουρδοσυριακές δυνάμεις που εκπαιδεύτηκαν και εξοπλίστηκαν από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό την ηγεσία της Ουάσιγκτον.

north_syria_map

Σχετικά άρθρα