Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε επτά τζιχαντιστές του στη Μοσούλη

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε επτά τζιχαντιστές του στη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μάχη για τη Μοσούλη - Η πολιορκία της Μοσούλης, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Μπορεί ο ιρακινός στρατός να έχει εισέλθει σε κάποιες ανατολικές συνοικίες της Μοσούλης, στην υπόλοιπη όμως πόλη -που ακόμα ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS)- οι “ιεροί” κανόνες της οργάνωσης εφαρμόζονται κανονικά.

Όπως μετέδωσε την Κυριακή το ιρακινό Al Sumaria News, οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν επτά άνδρες τους στη Μοσούλη επειδή δείλιασαν την ώρα της μάχης.

Οι επτά τζιχαντιστές, που τράπηκαν σε φυγή και για αυτό καταδικάστηκαν σε θάνατο, αποκεφαλίστηκαν στη συνοικία Κοκάτζλι στη δυτική πλευρά της Μοσούλης.

Σύμφωνα με το Al Sumaria, τους κόπηκαν τα κεφάλια με μαχαίρια ενώ οι εκτελεστές έριχναν κατάρες και τους αποκαλούσαν “απίστους”.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει υποστεί σοβαρές απώλειες από τις 17 Οκτωβρίου που ξεκίνησε η επιχείριση για την απελευθέρωση της Μοσούλης.

Τα τελευταία όμως 24ωρα, κι αφού άφησε τα ιρακινά στρατεύματα να εισέλθουν σε ορισμένες από τις ανατολικές συνοικίες, οι τζιχαντιστές προβάλλουν σθεναρή αντίσταση με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι απώλειες και των Ιρακινών στρατιωτών.

Το Ισλαμικό Κράτος είναι γνωστό ότι έχει οχυρώσει εσωτερικά την πόλη. Έχει χωρίσει τις συνοικίες μεταξύ τους με οδοφράγματα από μπετόν, έχει μετατρέψει διαμερίσματα και σπίτια σε πολυβολεία, έχει ναρκοθετήσει μεγάλες εκτάσεις, έχει σκάψει ένα τεράστιο δίκτυο από τούνελ κάτω από τη Μοσούλη για να κρύβονται και να μετακινούνται οι τζιχαντιστές.

Λέγεται επίσης ότι έχουν μεταφέρει μέσα στη Μοσούλη και μεγάλες ποσότητες χημικών όπλων.

Σχετικά άρθρα