Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γάλλος υπουργός Αμύνης δεν ξέρει τι του γίνεται με τη Συρία αλλά έχει… άποψη!

Ο Γάλλος υπουργός Αμύνης δεν ξέρει τι του γίνεται με τη Συρία αλλά έχει… άποψη!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γαλλία, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μάχη για τη Ράκα - Η πολιορκία της Ράκα, Ράκα, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, βγήκε στο ραδιόφωνο και “συμβούλεψε” να ξεκινήσει η επίθεση στη Ράκα αγνοώντας ότι αυτή είχε ήδη αρχίσει από τα ξημερώματα της Κυριακής.

Γιατί πάνω από όλα η Γαλλία είναι ένα σοβαρό κράτος και οι υπουργοί της γνωρίζουν τι τους γίνεται.

Η Γαλλία πιστεύει ότι ο Διεθνής Συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που μάχεται τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους θα πρέπει να ξεκινήσει την επιχείρηση για την απελευθέρωση της Ράκας όσο συνεχίζεται η μάχη για τη Μοσούλη, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, ενώ η επιχείριση για τη Ράκα είχε ήδη ξεκινήσει.

«Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο», είπε ο Γάλλος υπουργός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe1.

Δεν τον σκούντηξε να του πει κάποιος, “καλά, πώς κάνεις έτσι; Ξεκίνησε η επίθεση!”.

Ο Λε Ντριάν προειδοποίησε ότι η μάχη της Μοσούλης θα είναι μακρά και περίπλοκη, δεδομένου ότι οι τζιχαντιστές έχουν αναμιχθεί με τον πληθυσμό της πόλης. Μεγάλη σοφία, τη γνωρίζει και ο τελευταίος μιντιακός ακτιβιστής που tweetάρει.

Οι Γάλλοι, γνωστοί φαφλατάδες, προσπαθούν να παίξουν κάποιο ρόλο στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Ούτε οι ίδιοι έχουν καταλάβει ποιον ακριβώς.

Με δηλώσεις και παρεμβάσεις το τελευταίο διάστημα προσπαθούν να μπουν κι αυτοί στο “κάδρο” όσων ενδιαφέρονται για τον πόλεμο στη Συρία και στο Ιράκ, ωστόσο η ασχετοσύνη τους συνεχώς τούς εκθέτει. Διότι δεν αρκεί που δεν ξέρουν τι γίνεται στη Συρία, λόγω γαλλικής υπεροψίας είναι και αδιάβαστοι.

Βεβαίως η Γαλλία, πέρα από μια φωτεινή στιγμή της με τη Γαλλική Επανάσταση του 1789, δεν φημίζεται και για τίποτα άλλο σημαντικό. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι η μοναδική χώρα που “κατάφερε” να παραδοθεί δύο φορές στους Γερμανούς κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Σχετικά άρθρα