Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι ξεκίνησαν την επίθεση στη Ράκα, πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους

Οι Κούρδοι ξεκίνησαν την επίθεση στη Ράκα, πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Η Οργή του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μάχη για τη Ράκα - Η πολιορκία της Ράκα, Ράκα, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Κυριακής 6 Νοεμβρίου 2016 την εκστρατεία για την περικύκλωση και απομόνωση της ντε φάκτο πρωτεύουσας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, πόλης Ράκα, στη Συρία.

Χιλιάδες Κούρδοι αντάρτες των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), μαζί με τους δημοκρατικούς Άραβες και Ασσύριους συμμάχους τους, που από κοινού συνιστούν τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), άρχισαν την προέλασή τους από τον βορρά προς τη Ράκα.

north_syria

Η ηγεσία των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν δέχεται σε καμία περίπτωση την οποιαδήποτε εμπλοκή της Τουρκίας στη στρατιωτική επιχείριση για τη Ράκα.

Όπως έχει ανακοινωθεί, οι Κούρδοι θα περικυκλώσουν τη Ράκα και θα τη θέσουν σε πολιορκία. Αργά ή γρήγορα η πείνα και η δυστυχία θα αναγκάσουν τους τζιχαντιστές να παραδοθούν.

raqqa Η αφίσα που διακινούν οι Κούρδοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την έναρξη της επίθεσης στη Ράκα.

Κουρδικές διπλωματικές πηγές είπαν στο TRIBUNE ότι η έναρξη της εκστρατείας για τη Ράκα, που υποστηρίζεται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, στέλνει και ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία του Ερντογάν μετά τις πρόσφατες συλλήψεις της ηγεσίας του φιλοκουρδικού σοσιαλιστικού κόμματος HDP στην Τουρκία, πολλών βουλευτών και στελεχών του.

Σχετικά άρθρα