Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο εγγονός του Σαντάμ Χουσεΐν, γιος του αιμοσταγή Ουντάι, ζει στην Τουρκία

Ο εγγονός του Σαντάμ Χουσεΐν, γιος του αιμοσταγή Ουντάι, ζει στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράκ, Μεσούτ Ουντάι Σαντάμ Χουσεΐν, Ουντάι Σαντάμ Χουσεΐν, Σαντάμ Χουσεΐν, Τουρκία,

Στην Τουρκία ζει ο εγγονός του Σαντάμ Χουσεΐν και το θέμα ήρθε πάλι στην τουρκική επικαιρότητα ύστερα από τροχαίο που είχε με τη μοτοσικλέτα του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ο Μεσούτ Ουντάι Σαντάμ Χουσεΐν είναι ο γιος του Ουντάι Σαντάμ Χουσεΐν και της Σεβίμ Τορούν, μιας Τουρκάλας που είχε κερδίσει πριν δεκαετίες σε διαγωνισμό ομορφιάς, επιτυχία που την οδήγησε στα παλάτια της Βαγδάτης.

Η Σεβίμ Τορούν είχε επισκεφθεί μια θεία της που ζούσε στο Ιράκ και ήταν παντρεμένη με έναν Τουρκμένο Ιρακινό, ιδιοκτήτη ξενοδοχείου.

Λίγο καιρό αργότερα συμμετείχε σε διαγωνισμό ομορφιάς στη Βαγδάτη, τον κέρδισε και δεν άργησε να της γίνει πρόταση γάμου από τον γιο του Σαντάμ Χουσεΐν.

Ο γάμος τους όμως δεν ευδοκίμησε. Κράτησε μόλις 8 μήνες πριν η Τορούν αποδράσει από το Ιράκ για να επιστρέψει στην Τουρκία. Ήταν τριών μηνών έγκυος.

Η Τορούν εγκατέλειψε τον “πρίγκιπα” άνδρα της διότι την ξυλοκόπησε άγρια.

saddam_grandson Η Σεβίμ αριστερά σε φωτογραφίες στα νιάτα της και δεξιά άρρωστη, στον καναπέ του σπιτιού της, με τον γιο της και εγγονό του Σαντάμ Χουσεΐν, Μεσούτ, να της δίνει ένα ποτήρι νερό για τις “ανάγκες” φωτογράφισης.

Ο γιος της, Μεσούτ, γεννήθηκε στην Τουρκία. Η Σεβίμ Τορούν πέθανε στην Κωνσταντινούπολη τον Δεκέμβριο του 2010 σε ηλικία 52 ετών.

Ο Ουντάι Σαντάμ Χουσεΐν, πατέρας του Μεσούτ, ήταν ο μεγαλύτερος γιος του δικτάτορα του Ιράκ.

Είχε κατηγορηθεί για βιασμούς, βασανιστήρια και φόνους.

Μεταξύ των γυναικών που είχε κακοποιήσει ήταν και αρκετές Ιρακινές αθλήτριες της Ολυμπιακής Ομάδας της χώρας.

Αρχικά θεωρούνταν διάδοχος του πατέρα του, αλλά ο εγκληματικός του χαρακτήρας τον έριξε σε δυσμένεια.

Το 1988 δολοφόνησε άγρια με ένα ηλεκτρικό μαχαίρι τον δοκιμαστή φαγητού του πατέρα του επειδή γνώρισε στον Σαντάμ Χουσεΐν τη Σαμίρα Σαχμπαντάρ, που αργότερα έγινε η δεύτερη σύζυγος του Ιρακινού δικτάτορα.

Ο Σαντάμ Χουσεΐν καταδίκασε τον γιο του σε φυλάκιση και θάνατο για αυτό το έγκλημα, ωστόσο ο Ουντάι έμεινε μόλις τρεις μήνες πίσω από τα κάγκελα και μάλιστα σε ιδιωτική φυλακή.

Τους βιασμούς και τα βασανιστήρια αθλητών διέπραξε μετά το 1990, όταν διορίστηκε πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής του Ιράκ. Λέγεται ότι βασάνιζε τους αθλητές που “πάτωναν” στους Αγώνες.

Το 1996 έγινε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του και παρά ότι τον γάζωσαν με 30 σφαίρες επιβίωσε.

Σκοτώθηκε στις 22 Ιουλίου 2003 όταν Αμερικανοί κομάντος έκαναν επιδρομή στην έπαυλη που ζούσε στη Μοσούλη. Μαζί του σκοτώθηκαν ο αδελφός του Κουσάι και ο 14χρονος γιος του Κουσάι, Μουσταφά.

Σχετικά άρθρα