Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντεμιρτάς: Είναι αξιοθρήνητος ο Ερντογάν με αυτές τις φτηνές συνωμοσίες

Ντεμιρτάς: Είναι αξιοθρήνητος ο Ερντογάν  με αυτές τις φτηνές συνωμοσίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για HDP Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, Τουρκία,

Λίγες ώρες μετά την απόφαση για την προφυλάκισή του, ο επικεφαλής του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), Σελαχατίν Ντεμιρτάς, σε ιδιόχειρο σημείωμα καταδίκασε την επιχείρηση σύλληψής του και έκανε λόγο για «παράνομο πραξικόπημα» και αξιοθρήνητη προσπάθεια της κυβέρνησης Ερντογάν για «φτηνές συνωμοσίες».

“Θα συνεχίσουμε να υψώνουμε το ανάστημά μας μπροστά σε αυτό το παράνομο πραξικόπημα”

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο σημείωμά του ο ηγέτης του κόμματος, ο οποίος προφυλακίστηκε μέχρι την δίκη του για «υποστήριξη της τρομοκρατίας» του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK): «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα ακόμα στάδιο του συνεχιζόμενου πολιτικού πραξικοπήματος που καθοδηγείται από το Παλάτι και το ΑΚΡ (κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Εγώ και οι φίλοι μου θα συνεχίσουμε παντού και σε κάθε επίπεδο, να υψώνουμε το ανάστημά μας μπροστά σε αυτό το παράνομο πραξικόπημα.

Θέλουμε να γίνει γνωστό ότι θα παραμείνουμε αυστηρά πιστοί στη δημοκρατία, την ελευθερία και την ειρήνη και τη μάχη του λαού μας για ειρήνη.

Αργά ή γρήγορα, αυτές οι φρικτές ημέρες θα τελειώσουν μέσω της αντίστασής μας. Εκείνοι που πιστεύουν ότι μπορούν να σπάσουν το πνεύμα μας, επιβεβαιώνουν απλώς ότι είναι αξιοθρήνητοι με αυτού του είδους τις φτηνές συνωμοσίες. Ανεξαρτήτως των συνθηκών, θα συνεχίσουμε τον δημοκρατικά πολιτικό αγώνα μας και θα εξακολουθήσουμε να καλούμε για ειρήνη. Τους ειλικρινείς χαιρετισμούς μου σε όλους τους φίλους».

Σχετικά άρθρα