Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκοι αστυνομικοί σέρνουν Κούρδισσα βουλευτή ενώ της κλείνουν το στόμα

Τούρκοι αστυνομικοί σέρνουν Κούρδισσα βουλευτή ενώ της κλείνουν το στόμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για HDP Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τουρκία,

Η 41χρονη Κούρδισσα βουλευτής Σεμπαχάτ Τουντσέλ, συμπρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας (DBP), συνελήφθη από την τουρκική Αστυνομία έξω από το δικαστήριο της πόλης Ντιγιάρμπακιρ, όπου διαμαρτυρόταν για τις συλλήψεις των συναδέλφων της Κούρδων βουλευτών του φιλοκουρδικού σοσιαλιστικού κόμματος HDP.

Η Τουντσέλ μαζί με μέλη του κόμματός της φώναζαν συνθήματα απελευθέρωσης των συλληφθέντων βουλευτών που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για “τρομοκρατική δράση”.

Η Τουντσέλ, που είναι και συγγραφέας βιβλίου με θέμα τη Γενοκτονία των Αρμενίων, πιάστηκε από Τούρκους αστυνομικούς, οι οποίοι της έκλεισαν και το στόμα για να μην φωνάζει συνθήματα, και την έσερναν έξω από το δικαστήριο όπως βλέπετε και στην κεντρική μας φωτογραφία.

Η βουλευτής δικάστηκε και καταδικάστηκε το 2006 ως μέλος του PKK και συγκεκριμένα ότι ταξίδευε συχνά στα στρατόπεδα εκπαίδευσης των Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ.

Στις εκλογές του Ιουλίου του 2007 και ενώ ήταν φυλακισμένη έβαλε υποψηφιότητα για βουλευτής και εκλέχτηκε, δίχως να βγει από το κελί της, με 93.000 ψήφους. Υπήρξε η νεότερη γυναίκα μέλος της τουρκικής Βουλής.

Είναι βουλευτής του HDP, το οποίο αποτελεί έναν συνασπισμό αριστερών και δημοκρατικών μειονοτικών κομμάτων και οργανώσεων.

Σχετικά άρθρα