Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε “συναγερμό” η ΕΕ μετά τις συλλήψεις των Κούρδων ηγετών στην Τουρκία

Σε “συναγερμό” η ΕΕ μετά τις συλλήψεις των Κούρδων ηγετών στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για HDP Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντιγιάρμπακιρ, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, Τουρκία, Φεντερίκα Μογκερίνι, Φιγκέν Γιουκσέκνταγ,

H Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «εξαιρετικά ανήσυχη» μετά τις συλλήψεις βουλευτών του φιλοκουρδικού κόμματος HDP στην Τουρκία, δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Με ανάρτησή της στο Twitter η κ. Μογκερίνι προανήγγειλε επίσης τη σύγκληση σύσκεψης των πρεσβευτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Άγκυρα.

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική αστυνομία προχώρησε αργά το βράδυ της Πέμπτης στη σύλληψη των δύο συμπροέδρων του κόμματος, Σελαχατίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουκσέκνταγ, και 10 βουλευτών του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP).

Την ίδια ώρα η πρόσβαση στις σελίδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Whatsapp αποκλείστηκαν στην Τουρκία μετά τις συλλήψεις των Κούρδων βουλευτών του HDP, σύμφωνα με οργάνωση που παρακολουθεί τη λειτουργία του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη χώρα.

Σύμφωνα με ειδικό της ομάδας Turkey Blocks, οι σελίδες είναι μη προσβάσιμες καθώς φαίνεται ότι έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Σε απάντηση στις συλλήψεις των Κούρδων πολιτικών ισχυρότατη βομβιστική σημειώθηκε στο κέντρο της Άμιδας, Ντιγιάρμπακιρ όπως την αποκαλούν οι Τούρκοι, στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Το σημείο της έκρηξης βρίσκεται κοντά στο αστυνομικό τμήμα, όπου οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες βουλευτές.

Σχετικά άρθρα