Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανοί και Κούρδοι προετοιμάζουν την επίθεση στην “πρωτεύουσα” του ISIS

Αμερικανοί και Κούρδοι προετοιμάζουν την επίθεση στην “πρωτεύουσα” του ISIS
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Άστον Κάρτερ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μάχη για τη Ράκα - Η πολιορκία της Ράκα, Ράκα, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ και οι ντόπιοι σύμμαχοί του στη βόρεια Συρία συνέχισαν και την Τετάρτη τις προετοιμασίες για τη μεγάλη στρατιωτική εκστρατεία ενάντια στη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), πόλη Ράκα της Συρίας.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Ας Κάρτερ δήλωσε ότι το σχέδιο απομόνωσης της Ράκα “θα ξεκινήσει σύντομα” με τις διαθέσιμες δυνάμεις, προσθέτοντας ότι οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται σχετικά με το ποιον ρόλο θα μπορούσε να παίξει “στην πορεία” η Τουρκία.

“Σκοπεύουμε να πάμε εκεί σύντομα με τη δύναμη που είναι άξια για να το διεκπεραιώσει αυτό και να ζώσουμε την πόλη της Ράκα… Την τελική περικύκλωση της Ράκα, συνεχίζουμε να συζητάμε με την Τουρκία σχετικά με ένα πιθανό ρόλο της στην πορεία”, είπε ο Κάρτερ σε συνέντευξη Τύπου.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), η κουρδοαραβική συμμαχία υπό κουρδική ηγεσία, αναμένεται να πραγματοποιήσει τις χερσαίες επιθέσεις ενάντια στη Ράκα με αεροπορική κάλυψη από τον Διεθνή Συνασπισμό.

Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που αποτελούν τον κορμό των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, είναι “τρομοκράτες” και διαμαρτύρεται στους Αμερικανούς λέγοντας ότι δεν πρέπει να συμμετάσχουν στη μάχη για τη Ράκα.

Ωστόσο, οι Αμερικανοί επιμένουν ότι οι Κούρδοι είναι οι μοναδικοί αξιόπιστοι σύμμαχοί τους στη Συρία.

Οι Κούρδοι έχουν επίσης ξεκαθαρίσει από την πλευρά τους ότι εάν η Τουρκία εμπλακεί στην εκστρατεία για τη Ράκα εκείνοι δεν θα λάβουν μέρος.

Σχετικά άρθρα