Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Ο Μπαγκντάντι είναι κρυμμένος μέσα στη Μοσούλη”

“Ο Μπαγκντάντι είναι κρυμμένος μέσα στη Μοσούλη”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μάχη για τη Μοσούλη - Η πολιορκία της Μοσούλης, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Υψηλόβαθμος Κούρδος αξιωματούχος του ιρακινού Κουρδιστάν δήλωσε ότι ο ηγέτης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, κρύβεται μέσα στη Μοσούλη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Independent, ο Φουάντ Χουσεΐν είπε στην εφημερίδα ότι η κουρδική κυβέρνηση του βορείου Ιράκ έχει από πολλές πηγές την πληροφορία ότι “ο Μπαγκντάντι βρίσκεται εκεί και, εάν σκοτωθεί, θα καταρρεύσει ολόκληρο το σύστημα του Ισλαμικού Κράτους”.

Το Ισλαμικό Κράτος θα είναι αναγκασμένο να επιλέξει νέο ηγέτη εν μέσω της μάχης για τη Μοσούλη, αλλά κανένας διάδοχος δεν θα έχει τη φήμη του Μπαγκντάντι, του αρχιτρομοκράτη που δημιούργησε ένα βασίλειο τρόμου στα εδάφη της Συρίας και του Ιράκ ανακηρύσσοντάς το “χαλιφάτο” και τον εαυτό του “χαλίφη”.

Ο Φουάντ Χουσεΐν πιστεύει ότι ο Μπαγκντάντι κρατά τον εαυτό του κρυμμένο τους τελευταίους οχτώ ή εννιά μήνες.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Μπαγκντάντι έγινε σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένος από τους οπλαρχηγούς της οργάνωσής του από τη Μοσούλη και την Ταλ Αφάρ, μια τουρκμενική πόλη στα δυτικά της Μοσούλης.

Πολλές σημαντικές ηγετικές φυσιογνωμίες της οργάνωσης, αναγνωρίσιμες μεταξύ των τρομοκρατών, σκοτώθηκαν το προηγούμενο διάστημα και αυτό δημιουργεί ένα πρόβλημα στη διαδοχή.

Η παρουσία του Μπαγντάντι μέσα στη Μοσούλη θεωρείται ότι δυσκολεύει τη μάχη, αφού πολλοί τζιχαντιστές θα πολεμήσουν μέχρι θανάτου για να τον υπερασπιστούν.

“Είναι φανερό ότι θα χάσουν, αλλά κανείς δεν ξέρει πόσος καιρός θα χρειαστεί”, είπε ο Χουσεΐν στη βρετανική εφημερίδα.

Σχετικά άρθρα