Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ούμα Αμπεντίν: «Κόρη» της Μουσουλμανικής Αδελφότητας το δεξί χέρι της Κλίντον

Ούμα Αμπεντίν: «Κόρη» της Μουσουλμανικής Αδελφότητας το δεξί χέρι της Κλίντον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αδελφοί Μουσουλμάνοι - Μουσουλμανική Αδελφότητα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Ούμα Αμπεντίν, Τζιχαντιστές, Χίλαρι Κλίντον,

Η αναβίωση της έρευνας από το FBI των ιδιωτικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον δεν αφορά πλέον θέματα ασφάλειας, αλλά μικρο-κομπίνες που θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι εσχάτη προδοσία.

Αντί να χρησιμοποιεί έναν ασφαλή διακομιστή της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, η Υπουργός Εξωτερικών είχε εγκαταστήσει στο σπίτι της έναν ιδιωτικό διακομιστή, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο χωρίς να αφήνει ίχνη σε συσκευή του ομοσπονδιακού κράτους.

Ο ιδιωτικός τεχνικός της κας Κλίντον είχε καθαρίσει το σέρβερ της πριν από την άφιξη του FBI, οπότε δεν ήταν δυνατόν να γνωρίσει κανείς γιατί είχε εγκαταστήσει αυτή τη συσκευή.

Αρχικά, το FBI σημείωσε ότι ο ιδιωτικός διακομιστής δεν είχε το σύστημα ασφάλειας των διακομιστών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ως εκ τούτου, η Κλίντον δεν είχε διαπράξει παρά μόνο ένα σφάλμα ασφάλειας.

Σε δεύτερο στάδιο, το FBI κατέσχεσε τον υπολογιστή του πρώην μέλους του Κογκρέσσου, Άντονι Γουάινερ.

Ο τελευταίος είναι ο πρώην σύζυγός της Ούμα Αμπεντίν, επικεφαλής του προσωπικού γραφείου της Χίλαρι. Βρέθηκαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Υπουργό Εξωτερικών.

Ο Άντονι Γουάινερ είναι ένας Εβραίος στο θρήσκευμα πολιτικός, πολύ κοντά στη Κλίντον, ο οποίος φιλοδοξούσε να γίνει δήμαρχος της Νέας Υόρκης.

Αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά από ένα πολύ πουριτανικό σκάνδαλο: Είχε στείλει ερωτικά SMS σε μια νεαρή γυναίκα που δεν ήταν η σύζυγος του.

Η Ούμα Αμπεντίν τον χώρισε επίσημα κατά τη διάρκεια αυτής της αναταραχής, αλλά στην πραγματικότητα δεν τον άφησε.

Η Ούμα Αμπεντίν είναι μια Αμερικανίδα που μεγάλωσε στη Σαουδική Αραβία.

Ο πατέρας της διευθύνει ένα ακαδημαϊκό περιοδικό –του οποίου ήταν η ίδια για χρόνια γραμματέας της σύνταξης- το οποίο αναπαράγει τακτικά τις θέσεις της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Η μητέρα της προεδρεύει το σαουδαραβικό σύλλογο των γυναικών που είναι μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και συνεργαζόταν με τη σύζυγο του προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι.

Ο αδελφός της Χασάν εργάζεται για λογαριασμό του Σεΐχη Γιουσούφ Αλ Καραντάουι, ιεροκήρυκα των Αδελφών Μουσουλμάνων και πνευματικού σύμβουλου της Αλ-Τζαζίρα.

Η Ούμα Αμπεντίν είναι σήμερα μια κεντρική φιγούρα της εκστρατείας της Κλίντον, δίπλα στον διευθυντή της εκστρατείας, Τζον Ποντέστα, πρώην Γενικό Γραμματέα του Λευκού Οίκου υπό την προεδρία του Μπιλ Κλίντον.

Ο Ποντέστα είναι επίσης ο επίσημος λομπίστας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στο Κογκρέσο με τη μικρή αμοιβή των 200 χιλιάδων δολαρίων μηνιαίως.

Στις 12 Ιουνίου του 2016, η Πέτρα (Petra), το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Ιορδανίας, δημοσίευσε μια συνέντευξη με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα κληρονόμο του στέμματος, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ο οποίος διαφήμιζε τον εκσυγχρονισμό της οικογένειάς του που είχε χρηματοδοτήσει παράνομα στο ύψος του 20% την προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον, παρότι είναι γυναίκα.

Μια ημέρα μετά από αυτή τη δημοσίευση, το πρακτορείο ακύρωσε το τηλεγράφημα και ισχυριζόταν ότι ο ιστοτόπος του είχε πέσει θύμα πειρατείας.

«Έχω μόνο μια κόρη αλλά αν έπρεπε να έχω μια δεύτερη, αυτή θα ήταν η Ούμα» έχει δηλώσει η ίδια η Χίλαρι Κλίντον στο γάμο της Ούμα με τον πολιτικό των Δημοκρατικών Γουάινερ, βουλευτή επί σειρά ετών και υποψήφιο δήμαρχο της Νέας Υόρκης.

«Οι Κλίντον λειτουργούν σαν φατρία. Δεν έχουν ποτέ εμπιστοσύνη σε κανέναν, είναι ελαφρώς παρανοϊκοί. Η Ούμα είναι μια από τους σπάνιους ανθρώπους που βρήκε τη θέση της κοντά τους», λέει ο ιστορικός Τόμας Σνέγκαροφ στο βιβλίο του.

Αν η Χίλαρι Κλίντον εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, Ούμα Αμπεντίν θα γίνει επικεφαλής του γραφείου του Λευκού Οίκου και κατά συνέπεια θα είναι η δεύτερη ισχυρότερη γυναίκα στην Αμερική, μετά την Κλίντον.

Πηγή: NewMoney

Σχετικά άρθρα