Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συμφώνησαν Ρώσοι και Τούρκοι στρατηγοί τη σφαγή των Κούρδων; – Τι ειπώθηκε στη Μόσχα

Συμφώνησαν Ρώσοι και Τούρκοι στρατηγοί τη σφαγή των Κούρδων; – Τι ειπώθηκε στη Μόσχα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Η Μεγάλη Επική Μάχη για το Χαλέπι, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρωσία, Συρία, Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι, Χουλουσί Ακάρ,

Ο αρχηγός του ρωσικού Γενικού Επιτελείου, πρώτος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Βαλέρι Γκερασίμοφ, συναντήθηκε την Τρίτη με τον Τούρκο ομόλογό του, στρατηγό Χουλουσί Ακάρ.

Οι δύο αρχηγοί συζήτησαν θέματα σχετικά με την επίλυση της συριακής σύγκρουσης, συμπεριλαμβανομένης και της σταθεροποίησης της κατάστασης στην περιοχή γύρω από το Χαλέπι, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού Γενικού Επιτελείου.

Αντάλλαξαν επίσης απόψεις για την κατάσταση στη βόρεια Συρία, δηλαδή σε ό,τι αφορά τους Κούρδους της Συρίας και στα συροϊρακινά σύνορα στα πλαίσια συνεργασίας καταπολέμησης του Ισλαμικού Κράτους κοντά στην πόλη της Μοσούλης.

Και οι δύο πλευρές επεσήμαναν την αναγκαιότητα να ξεχωριστεί η Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, δηλ. η πρώην Αλ ΝούσραΑλ Κάιντα, από τη “μετριοπαθή αντιπολίτευση”.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια φιλοϊσλαμιστική ιστοσελίδα που εδρεύει στη Βρετανία, η οποία αναφέρεται και σε δημοσίευμα της Yeni Safak που στην Ελλάδα μόνο το TRIBUNE σας μετέδωσε [διαβάστε εδώ], αλλά και επικαλούμενο “κυβερνητικές πηγές”, οι δύο στρατηγοί συζήτησαν και σχετικά με το μέλλον του σοσιαλιστικού κουρδικού κόμματος Συρίας (PYD), το οποίο είναι σύμμαχος των ΗΠΑ και του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Η Yeni Safak έγραψε ότι Ρώσοι και Τούρκοι έχουν κάνει την εξής συμφωνία. Θα αποχωρήσει ο συριακός στρατός από το Χαλέπι για να εισέλθει ο τουρκικός στρατός (στη συνέχεια η Yeni Safak το άλλαξε και είπε ότι θα εισέλθουν οι φιλότουρκοι τζιχαντιστές) και από κοινού θα εξολοθρεύσουν τους Κούρδους της Συρίας. Οι Ρώσοι επειδή τους θεωρούν φιλοαμερικανούς και οι Τούρκοι επειδή φοβούνται τον διαμελισμό της χώρας τους.

Η Ρωσία έχει αποδείξει στην ιστορία της, σε σχέση και με την Ελλάδα, ότι δεν έχει καμία “μπέσα”. Χρησιμοποίησε πολλές φορές τον ελληνικό λαό επί οθωμανικής κατοχής και στη συνέχεια τον πούλησε.

Δεν αποκλείεται λοιπόν οι Ρώσοι να συναινέσουν στην εξολόθρευση των Κούρδων ανταρτών στη βόρεια Συρία. Το θέμα είναι εάν οι ΗΠΑ εγκαταλείψουν τους Κούρδους. Διότι εάν η Ουάσιγκτον τηρήσει τις υποσχέσεις της απέναντι στους Κούρδους, τότε το χειρότερο σενάριο, ενός νέου παγκόσμιου πολέμου που θα ξεκινήσει από τη Συρία, είναι πιθανό να υλοποιηθεί.

Σχετικά άρθρα