Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μοσούλη: Το Ισλαμικό Κράτος εκκενώνει τα νοσοκομεία από τους τραυματίες του

Μοσούλη: Το Ισλαμικό Κράτος εκκενώνει τα νοσοκομεία από τους τραυματίες του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μάχη για τη Μοσούλη - Η πολιορκία της Μοσούλης, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) άρχισε την Τρίτη να εκκενώνει τους τραυματίες τζιχαντιστές από τα νοσοκομεία της Μοσούλης και να τους μεταφέρει σε άγνωστους προορισμούς, σύμφωνα με τοπικές πηγές που μίλησαν στο Al Sumaria News.

“Λεωφορεία μετέφεραν δεκάδες τραυματισμένους τζιχαντιστές κατά τη διάρκεια της νύχτας από τα νοσοκομεία σε άγνωστα μέρη”, είπε η πηγή που μίλησε στην ιρακινή ιστοσελίδα και θέλησε να παραμείνει ανώνυμη.

Ο ίδιος πληροφοριοδότης υπέθεσε ότι οι τραυματίες τζιχαντιστές μεταφέρονται ή σε κρυψώνες μέσα στη Μοσούλη ή στην πόλη Ράκα της Συρίας, που θεωρείται η ντε φάκτο πρωτεύουσα των τζιχαντιστών.

Οι τζιχαντιστές μεταφέρουν μαζί με τους τραυματίες τους και ιατρικό εξοπλισμό. Όχι μόνο για τις ανάγκες των τραυματιών αλλά και στα πλαίσια λεηλασίας.

Η Μοσούλη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ. Καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014.

Από τις 17 Οκτωβρίου 2016 ο ιρακινός στρατός υποστηριζόμενος αεροπορικά από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ έχει ξεκινήσει την επιχείριση για την απελευθέρωση της πόλης. Το μεσημέρι της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου οι ιρακινές δυνάμεις εισήλθαν στις ανατολικές συνοικίες της πόλης.

Μέσα στη Μοσούλη είναι εγκλωβισμένοι περίπου 1,3 εκ. κάτοικοι από τους 2 εκ. που είχε η πόλη πριν πέσει στους τζιχαντιστές.

Σχετικά άρθρα