Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μοσούλη: Κάτοικοι πιάνουν όπλα και επιτίθενται στους τζιχαντιστές

Μοσούλη: Κάτοικοι πιάνουν όπλα και επιτίθενται στους τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μάχη για τη Μοσούλη - Η πολιορκία της Μοσούλης, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Καθώς τα ιρακινά στρατεύματα προχωρούν μέσα στη Μοσούλη, δίνοντας σκληρές οδομαχίες ενάντια στους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), όλο και περισσότεροι κάτοικοι της πόλης, που ζουν επί δυόμιση χρόνια υπό την κατοχή των τζιχαντιστών, πιάνουν όπλα και ξεσηκώνονται κατά των τρομοκρατών.

Τη Δευτέρα το μεσημέρι ο ιρακινός στρατός εισήλθε στη Μοσούλη από τα ανατολικά της προάστια.

Ένοπλοι αντιστασιακοί επιτέθηκαν και σκότωσαν μέσα στη Μοσούλη πέντε οπλαρχηγούς της οργάνωσης.

Ένας από αυτούς ήταν ο αρχιφύλακας των φυλακών της οργάνωσης.

Οι πέντε οπλαρχηγοί δέχθηκαν επίθεση και σκοτώθηκαν κοντά σε μια τοπική αγορά.

Άλλη ομάδα ένοπλων αντιστασιακών επιτέθηκε και σκότωσε τέσσερις τζιχαντιστές κοντά στο στρατόπεδό τους στη λαϊκή αγορά Αλ Σααρέιν στη δυτική Μοσούλη.

Η Μοσούλη διασχίζεται από τον ποταμό Τίγρη, ο οποίος τη χωρίζει σε ανατολική και δυτική. Δεν είναι μικρή πόλη, πριν την καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος (Ιούνιος 2014) είχε 2 εκ. πληθυσμό. Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι μέσα στην πόλη παραμένουν 1,3 εκ. άμαχοι.

Κανείς δεν ξέρει πόσοι τζιχαντιστές είναι ταμπουρωμένοι μέσα στη Μοσούλη. Κάποιοι μιλάνε για 5-6.000 άλλοι τους ανεβάζουν στους 11.000.

Μπορεί όμως να είναι και περισσότεροι. Το Ισλαμικό Κράτος λέγεται ότι έχει στη διάθεσή του στη Μοσούλη μεγάλο οπλοστάσιο με χημικά όπλα, ενώ έχει σκάψει τούνελ κάτω από την πόλη, σε πολλά μέτρα βάθος, τα οποία χρησιμοποιεί ως καταφύγια αλλά και για να κάνει αντάρτικο πόλης.

Σχετικά άρθρα