Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος άρχισε να μαστιγώνει πολίτες και στη Δαμασκό

Το Ισλαμικό Κράτος άρχισε να μαστιγώνει πολίτες και στη Δαμασκό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλκοόλ, Δαμασκός, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κάπνισμα, Συρία, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ελέγχει τη συνοικία Αλ Χατζάρ Αλ Ασουάντ στη νότια Δαμασκό.

Τη Δευτέρα οι εξτρεμιστές της οργάνωσης μαστίγωσαν δημόσια μια ομάδα πολιτών με την κατηγορία ότι κάπνιζαν και έπιναν αλκοόλ.

Η “ισλαμική αστυνομία” που έχει συστήσει το Ισλαμικό Κράτος, η περιβόητη Αλ Χίσμπα, που έργο της είναι η επιτήρηση της εφαρμογής των “θεόπνευστων” κανόνων της Σαρία (Ισλαμικός Νόμος), “εξαπέλυσε επιχείριση ηθών και συνέλαβε καπνιστές κι όσους έπιασε να πίνουν αλκοόλ”, είπε ο μιντιακός ακτιβιστής Γουασίμ Ντουγκμούς μιλώντας στο ARA News.

“Τουλάχιστον επτά άνθρωποι συνελήφθησαν και τιμωρήθηκαν δημοσίως επειδή παραβίασαν τους κανόνες του Ισλαμικού Κράτους”, πρόσθεσε ο ίδιος.

damascus Πολεμικός χάρτης της Δαμασκού. Με κόκκινο χρώμα οι περιοχές που ελέγχει η κυβέρνηση, με μαύρο η συνοικία του Ισλαμικού Κράτους και με πράσινο η Αλ Κάιντα και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA).

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι οι τζιχαντιστές μαστίγωσαν τον κάθε παραβάτη με 50 χτυπήματα.

Η οργάνωση εκτέλεσε και δύο άνδρες, στη γειτονική συνοικία Γιάρμουκ που “μοιράζεται” με την Αλ Κάιντα, με την κατηγορία ότι πωλούσαν τσιγάρα και αλκοόλ.

Οι τζιχαντιστές έκαψαν δημοσίως και δεκάδες κούτες με τσιγάρα και έσπασαν μπουκάλια με αλκοόλ.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε προειδοποιήσει από την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα εφαρμόσει τον ισλαμικό νόμο της Σαρία και στη Δαμασκό.

Σχετικά άρθρα