Ισλαμικό ΚράτοςΕθνικές Εκλογές 2023
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ένοπλοι Ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ κατέσφαξαν τους κατοίκους μιας πόλης στη Νιγηρία

Ένοπλοι Ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ κατέσφαξαν τους κατοίκους μιας πόλης στη Νιγηρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μπόκο Χαράμ, Νιγηρία,

Δεκάδες άνδρες της ισλαμιστικής, εξτρεμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ κατέστρεψαν ένα χωριό στη βορειοανατολική Νιγηρία και άνοιξαν πυρ εναντίον των κατοίκων, πολλοί από τους οποίους διέφυγαν για να γλιτώσουν στο γειτονικό Καμερούν.

Η πόλη Γκαμπόρου Νγκάλα, όπου σημειώθηκε η επίθεση, βρίσκεται στην Πολιτεία Μπόρνο, το ιστορικό προπύργιο της Μπόκο Χαράμ η οποία ανέλαβε νωρίτερα σήμερα την ευθύνη για την απαγωγή 200 κοριτσιών από την περιοχή αυτή.

Οι άνδρες της οργάνωσης, που έφτασαν στην πόλη με θωρακισμένα οχήματα, “έκαψαν την αγορά, το τελωνείο, το αστυνομικό τμήμα και σχεδόν όλα τα καταστήματα ενώ σκότωσαν και ανθρώπους, αλλά δεν ξέρω πόσους”, δήλωσε ένας κάτοικος, ο Μούσα Άμπα.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα “αρχικά έθεσαν ολόκληρη την πόλη υπό τον έλεγχό τους” και στη συνέχεια πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι και σκότωναν “όσους ανθρώπους δεν πρόλαβαν να φύγουν εγκαίρως”.

Ένας άλλος μάρτυρας, ο Ίσα Μάλουμ, αφηγήθηκε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι ένοπλοι ισλαμιστές επέβαιναν σε οχήματα βαμμένα στα χρώματα της αστυνομίας και του στρατού της Νιγηρίας.

“Η επίθεση ανάγκασε τους κατοίκους να περάσουν τα σύνορα και να καταφύγουν στο Φοτόκολ, στο Καμερούν. Εγώ σας μιλάω από το Φοτόκολ”, πρόσθεσε.

Ο Μπαμπαγκάνα Γκόνι, ένας άλλος κάτοικος, είπε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για το πόσοι είναι οι νεκροί γιατί κανείς δεν τολμάει να επιστρέψει στο Γκαμπόρου Νγκάλα.

“Δεν υπάρχει κανείς στην πόλη παρά μόνο οι άνδρες της Μπόκο Χαράμ. Όλοι έφυγαν προς το Καμερούν και αυτοί που δεν έφυγαν εκτελέστηκαν”, τόνισε.

Σχετικά άρθρα