Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεύτερο κύμα τουρκικής εισβολής στη Συρία μέσα στις επόμενες ημέρες

Δεύτερο κύμα τουρκικής εισβολής στη Συρία μέσα στις επόμενες ημέρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασπίδα του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ισλαμιστές, Συρία, Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράντ (Τουρκμένοι), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Ο τουρκικός στρατός ανέπτυξε την Κυριακή άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα κατά μήκος των συνόρων του με τη Συρία στην περιοχή της τουρκικής πόλης Γκαζιαντέπ.

Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι οι δυνάμεις αυτές είναι ενισχύσεις για τα τουρκικά στρατεύματα που ήδη έχουν εισβάλει στη Συρία μαζί με μισθοφόρους τζιχαντιστές και παραστρατιωτικούς που επιχειρούν υπό τις διαταγές της Άγκυρας.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά Μέσα, οι τουρκικές ενισχύσεις θα εισβάλουν στη Συρία μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η τουρκική εισβολή στη Συρία ονομάζεται επιχείριση “Ασπίδα του Ευφράτη” και ξεκίνησε στις 24 Αυγούστου.

Ο τουρκικός στρατός υποτίθεται ότι “υποστηρίζει” τους “μετριοπαθείς αντάρτες” του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) να “απελευθερώσουν” τα εδάφη της βόρειας Συρίας δυτικά του Ευφράτη από το Ισλαμικό Κράτος και από τους υποστηριζόμενους από τις ΗΠΑ Κούρδους αντάρτες.

Οι “μετριοπαθείς αντάρτες”, που κρύβονται πίσω από την ταμπέλα του FSA, είναι η τουρκμενική Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράντ, η οποία αποτελείται από Τουρκμένους (Τούρκους) της Συρίας και ακροδεξιούς Τούρκους Γκρίζους Λύκους.

Είναι στην πραγματικότητα ένας “άτακτος” τουρκικός στρατός.

Σκοπός της τουρκικής εισβολής στη βορειοδυτική Συρία είναι η κατάληψη των επαρχιών του Χαλεπιού και της Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία και η μετατροπή τους σε ένα ακόμα τουρκικό ψευδοκράτος, σαν εκείνο στα κατεχόμενα της Κύπρου.

Επίσης οι Τούρκοι θέλουν να εξολοθρεύσουν το συριακό κουρδικό αντάρτικο, τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα