Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έφτασαν κυβερνητικές ενισχύσεις στο Χαλέπι για αντεπίθεση στην Αλ Κάιντα

Έφτασαν κυβερνητικές ενισχύσεις στο Χαλέπι για αντεπίθεση στην Αλ Κάιντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Η Μεγάλη Επική Μάχη για το Χαλέπι, Ισλαμιστές, Συρία, Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Μια μεγάλη και ισχυρή φάλαγγα από ενισχύσεις του συριακού στρατού έφτασε στο δυτικό Χαλέπι την Κυριακή, για να συμμετάσχουν οι δυνάμεις αυτές στην αντεπίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση στο νοτιοδυτικά της πόλης, όπου επιτίθεται η Αλ Κάιντα προσπαθώντας να “σπάσει” την πολιορκία του ανατολικού Χαλεπιού.

Οι συριακές ενισχύσεις αποτελούνται από καταδρομείς της Δύναμης Τίγρης, οι οποίοι έφεραν μαζί τους τεθωρακισμένα οχήματα, συστήματα πυραύλων εδάφους-εδάφους και έναν αριθμό ολοκαίνουργιων ρωσικών τανκς που έδωσε η Μόσχα στη Δαμασκό.

Στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε βλέπετε ορισμένους από τους άνδρες που έφτασαν ως ενισχύσεις στο Χαλέπι και πίσω τους τα οχήματα και το πυροβολικό που έφεραν μαζί τους.

Στην αντεπίθεση θα πάρουν μέρος και συριακά πολεμικά ελικόπτερα με στόχο να συνθλιβεί η Αλ Κάιντα.

Την Παρασκευή οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα εξαπέλυσαν μεγάλη επίθεση στις δυτικές συνοικίες της πόλης του Χαλεπιού από τη δυτική ύπαιθρο που είναι υπό τον έλεγχό τους.

Στόχος των τρομοκρατών είναι να σπάσουν την πολιορκία των ανατολικών συνοικιών της πόλης. Δείτε σχετικά στον χάρτη που ακολουθεί:

aleppo_map Πολεμικός χάρτης του Χαλεπιού. Με κόκκινο χρώμα οι περιοχές της πόλης και τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση, με πράσινο χρώμα οι ανατολικές συνοικίες της πόλης και η ύπαιθρος δυτικά της πόλης που ελέγχει η Αλ Κάιντα, με κίτρινο χρώμα η κουρδική συνοικία Σεΐχ Μακσούντ. Τα βέλη δείχνουν τα σημεία της πόλης στα οποία επιτίθεται η Αλ Κάιντα από τα δυτικά για να σπάσει την πολιορκία των ανατολικών συνοικιών.

Σχετικά άρθρα