Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλ Κάιντα: Στο Χαλέπι θα “θάψουμε” την όποια πολιτική λύση στη Συρία

Αλ Κάιντα: Στο Χαλέπι θα “θάψουμε” την όποια πολιτική λύση στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Αχράρ Αλ Σαμ, Η Μεγάλη Επική Μάχη για το Χαλέπι, Ισλαμιστές, Συρία, Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Ισλαμικές οργανώσεις που διασυνδέονται με την Αλ Κάιντα έστησαν ενέδρα σε φάλαγγα του συριακού στρατού νότια της πόλης του Χαλεπιού.

Η επίθεση είχε στόχο να εμποδίσει να φτάσουν στην πόλη κυβερνητικές ενισχύσεις.

Τζιχαντιστές των οργανώσεων Αχράρ Αλ Σαμ και Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ (πρώην Αλ Νούσρα), αμφότερες παρακλάδια της Αλ Κάιντα, χτύπησαν τη στρατιωτική φάλαγγα με όλμους και βαριά οπλοπολυβόλα.

Η επίθεση σημειώθηκε στον δρόμο Χανασίρ -Ίθρια. Η φάλαγγα, που είχε ξεκινήσει από την πόλη Χάμα με προορισμό το Χαλέπι, αποτελούνταν από έξι στρατιωτικά οχήματα γεμάτα στρατιώτες, όπλα και πυρομαχικά.

Στην ενέδρα καταστράφηκαν τα τέσσερα οχήματα ενώ τα άλλα δύο τα πήραν οι τζιχαντιστές λάφυρα. 24 Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 10 αιχμαλωτίστηκαν.

“Κανένα από τα οχήματα της φάλαγγας δεν κατάφερε να φτάσει στο Χαλέπι. Η επιχείρισή μας ήταν επιτυχής και δεν θα επιτρέψουμε σε καμία ενίσχυση του στρατού να φτάσει στο Χαλέπι”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αχράρ Αλ Σαμ, Ανάς Αλ Ομάρ, μιλώντας στο ARA News.

“Παρά την υποστήριξη των Ρώσων και του Ιράν ο Άσαντ δεν θα καταφέρει να νικήσει στο Χαλέπι”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι τζιχαντιστικές οργανώσεις που σχετίζονται με την Αλ Κάιντα εξαπέλυσαν την Παρασκευή μεγάλη επίθεση από τη δυτική ύπαιθρο της πόλης για να σπάσουν την πολιορκία των ανατολικών συνοικιών της που έχουν περικυκλωθεί από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

“Στόχος της επίθεσής μας είναι να ελευθερώσουμε τους χιλιάδες μουσουλμάνους που πολιορκούνται στο ανατολικό τμήμα της πόλης” είπε μιλώντας στο ARA News ο Αμπού Σαέεντ Αλ Χαλάμπι, Ολλανδός μέλος της Αλ Κάιντα.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι οργανώσεις της Αλ Κάιντα θα χρησιμοποιήσουν σε αυτή την επίθεση τους καλύτερα εκπαιδευμένους βομβιστές αυτοκτονίας που διαθέτουν.

“Τόσο οι [σουνίτες] μουτζαχεντίν όσο και οι σιίτες παραστρατιωτικοί έχουν συγκεντρώσει χιλιάδες μαχητών τους σε μια μάχη που θα κρίνει την έκβαση αυτού του πολέμου”, πρόσθεσε ο Χαλάμπι. “Ο θρίαμβός μας θα ασφαλίσει το ανατολικό Χαλέπι από τις δυνάμεις των σιιτών. Θα θάψουμε τον μύθο της πολιτικής λύσης στη Συρία”, τόνισε.

“Το Χαλέπι μπορεί να αναδειχτεί στη μητέρα των μαχών”, κατέληξε.

aleppo_map Πολεμικός χάρτης του Χαλεπιού. Με κόκκινο χρώμα οι περιοχές της πόλης και τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση, με πράσινο χρώμα οι ανατολικές συνοικίες της πόλης και η ύπαιθρος δυτικά της πόλης που ελέγχει η Αλ Κάιντα, με κίτρινο χρώμα η κουρδική συνοικία Σεΐχ Μακσούντ. Τα βέλη δείχνουν τα σημεία της πόλης στα οποία επιτίθεται η Αλ Κάιντα από τα δυτικά για να σπάσει την πολιορκία των ανατολικών συνοικιών.

Σχετικά άρθρα