Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χίλαρι και Φλάουρνοϊ θα ξεκινήσουν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο από τη Συρία;

Χίλαρι και Φλάουρνοϊ θα ξεκινήσουν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο από τη Συρία;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Κάιντα, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Μισέλ Αντζελίκ Φλάουρνοϊ, Ρωσία, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τζόσεφ Ντάνφορντ, Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, Χίλαρι Κλίντον,

Απαντώντας σε ερώτηση του ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Ρότζερ Γουίκερ (Roger Whicker), σε ακρόαση στην Επιτροπή Αμύνης της Γερουσίας, ο Αμερικανός Α/ΓΕΕΘΑ Τζόσεφ Ντάνφορντ (Joseph Dunford) έκανε την ακόλουθη ανησυχητική προειδοποίηση:

“Στην παρούσα φάση, γερουσιαστά, για να ελέγξουμε εμείς όλο τον εναέριο χώρο της Συρίας έχει ως προϋπόθεση να πάμε σε πόλεμο, ενάντια στη Συρία και τη Ρωσία… Είναι μια αρκετά βαρύνουσα απόφαση την οποία μετά βεβαιότητας δεν πρόκειται να πάρω” (22 Σεπτεμβρίου 2016).

Με απλά λόγια, ο Αμερικανός Αρχηγός ΓΕΕΘΑ προειδοποίησε ότι εάν θέλει η Αμερική να επιβάλλει απαγόρευση πτήσεων πάνω από τη Συρία αυτό θα την οδηγήσει σε πόλεμο με τη Ρωσία και τη Συρία.

Στην τρίτη τηλεμαχία μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Χίλαρι Κλίντον, η υποψήφια των δημοκρατικών επανέλαβε τη δέσμευσή της ότι εάν εκλεγεί πρόεδρος θα επιβάλει ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Συρία για να “σώσει ζωές”.

“Νομίζω ότι μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων θα μπορούσε να σώσει ζωές και θα μπορούσε να επισπεύσει το τέλος του πολέμου. Γνωρίζω πολύ καλά τις πραγματικά εύλογες ανησυχίες που έχουν εκφραστεί από τον Πρόεδρο και τον Στρατηγό”, ήταν η απάντηση της Χίλαρι Κλίντον σε ερώτηση δημοσιογράφου του Fox News.

“Αυτό δεν θα συμβεί από την πρώτη ημέρα. Θα χρειαστεί πολύ διαπραγμάτευση και επίσης θα χρειαστεί να γίνει ξεκάθαρο στους Ρώσους και τους Σύρους ότι ο σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ασφαλείς ζώνες στο έδαφος… Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να επιτύχουμε μια συμφωνία και να κάνουμε ξεκάθαρο στους Ρώσους και τους Σύρους ότι αυτό είναι κάτι που πιστεύουμε ότι είναι για το καλύτερο συμφέρον των ανθρώπων που ζουν στη Συρία”.

Αυτή τη στιγμή η ηγεσία των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, υπό τη διακυβέρνηση Ομπάμα, είναι ενάντια στη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων.

Το ΓΕΕΘΑ στην Αμερική διορίζεται από τον Υπουργό Άμυνας. Όποιος κι εάν εκλεγεί Πρόεδρος θα αλλάξει κι ο υπουργός Αμύνης, οπότε το πιθανότερο είναι να αλλάξει και η ηγεσία των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Λέγεται ότι υπουργός Άμυνας της διακυβέρνησης Χίλαρι Κλίντον θα γίνει η Μισέλ Αντζελίκ Φλάουρνοϊ (Michèle Angelique Flournoy).

Σύμφωνα με το Defense One, “η γυναίκα που αναμένεται να διοικήσει το Πεντάγωνο υπό τη Χίλαρι Κλίντον έχει πει ότι έστελνε τα αμερικανικά στρατεύματα να διώξουν τις δυνάμεις του Μπασάρ Αλ Άσαντ από τη νότια Συρία και θα έστελνε αμερικανικό πεζικό να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή”.

flournoy Μισέλ Αντζελίκ Φλάουρνοϊ

Στα email της Χίλαρι που έχουν διαρρεύσει, η Φλάουρνοϊ αναφέρεται σε χρήση περιορισμένης στρατιωτικής βίας για να απομακρυνθεί ο Άσαντ από την εξουσία, συμπεριλαμβανομένης και μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από υποστηριζόμενους από τις ΗΠΑ αντάρτες.

Οι μόνοι αντάρτες όμως που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ είναι οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που δεν αντιμετωπίζουν απειλή βομβαρδισμού από τη Συρία ή τη Ρωσία μέχρι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον. Οι μόνοι που τους βομβαρδίζουν είναι οι Τούρκοι.

Εάν όμως ως αντάρτες εννοούνται οι διάφοροι που δηλώνουν Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), δηλαδή συμμορίες της Αλ Κάιντα και άλλες τζιχαντιστικές – ισλαμιστικές οργανώσεις, μιλάμε πλέον για ξεκάθαρη εναέρια κάλυψη σε τρομοκράτες.

Σύμφωνα πάντα με το Defense One, η Φλάουρνοϊ και πολλοί από τους συνεργάτες της του Κέντρου για μια Νέα Αμερικανική Ασφάλεια (Center for New American Security – CNAS), εξετάζουν την υπόθεση να στείλουν περισσότερο αμερικανικό πεζικό στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος αλλά και στο καθεστώς Άσαντ.

Αυτοί είναι οι λόγοι που κάνουν πολλούς στις ΗΠΑ να φοβούνται ότι σε περίπτωση που εκλεγεί η Χίλαρι Κλίντον θα ξεκινήσει νέο παγκόσμιο πόλεμο με επίκεντρο τη Συρία.

Σχετικά άρθρα