Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Λιθουανία μοιράζει εγχειρίδια επιβίωσης για ρωσική εισβολή!

Η Λιθουανία μοιράζει εγχειρίδια επιβίωσης για ρωσική εισβολή!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λιθουανία, Μόσχα, Ρωσία, Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος,

Στη σκιά του τρόμου μίας ρωσικής εισβολής ζει καθημερινά η Λιθουανία, όπως φαίνεται από το γεγονός ότι η κυβέρνηση ήδη έχει ξεκινήσει να μοιράζει φυλλάδια με οδηγίες επιβίωσης για τους κατοίκους, προκειμένου να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση εισβολής ρωσικών στρατευμάτων.

Η πρωτοβουλία αυτή πάρθηκε πριν από λίγες εβδομάδες, μετά την απόφαση της Μόσχας να προχωρήσει στην τοποθέτηση πυραύλων Iskander-M στο Καλίνινγκραντ.

Το 75σελιδο εγχειρίδιο περιλαμβάνει οδηγίες επιβίωσης στην φύση, οδηγίες για το πώς να εντοπίσει κανείς ρωσικά τανκς και όπλα και καλεί τους πολίτες να καλέσουν τις αρχές αν εντοπίσουν κάποιον Ρώσο κατάσκοπο. Έχουν δημιουργήσει μάλιστα μια συγκεκριμένη τηλεφωνική γραμμή με αυτό τον σκοπό.

«Κάθε Λιθουανός πολίτης μπορεί να γίνει στόχος», προειδοποιεί ο Ντάριους Γιαουνίσκις, επικεφαλής του τμήματος εθνικής ασφάλειας.

Σημειώνεται ότι η Λιθουανία έχει προβεί σε αντίστοιχη κίνηση ενημέρωσης των πολιτών και στο παρελθόν, ενώ οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν επιδεινωθεί από το 2014, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία.

Σχετικά άρθρα