Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι (SDF) κυνήγησαν από δύο χωριά τους μισθοφόρους της Τουρκίας

Οι Κούρδοι (SDF) κυνήγησαν από δύο χωριά τους μισθοφόρους της Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασπίδα του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράντ (Τουρκμένοι), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τουρκμένοι, Χαλέπι,

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) απώθησαν τους μισθοφόρους της Τουρκίας -παραστρατιωτικούς και τζιχαντιστές- στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, κοντά στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας, θέτοντας υπό τον έλεγχό τους νέα εδάφη στην ευρύτερη περιοχή της Αζάζ.

Συγκεκριμένα, οι SDF κατέλαβαν τις κωμοπόλεις Γαρνάτα και Τελ Μαντίκ.

aleppo_north_map Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας, βόρεια επαρχίας Χαλεπιού. Με κίτρινο χρώμα τα κουρδικά εδάφη. Με το πράσινο η τουρκική εισβολή δυτικά του Ευφράτη. Με κανένα χρώμα γύρω από την Αλ Μπαμπ το Ισλαμικό Κράτος. Μέσα σε κόκκινο κύκλο η Τελ Μαντίκ, που έθεσαν υπό τον έλεγχό τους οι Κούρδοι. Με πράσινο και λευκό κύκλο η Αζάζ, προπύργιο των φιλότουρκων τζιχαντιστών στην περιοχή.

“Αυτή η πρόοδος ήταν αποτέλεσμα της επίθεσης που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις μας στους τουρκόφιλους τζιχαντιστές κοντά στην Αζάζ”, δήλωσε ο εκπρόσωπος των SDF Άχμεντ Σαλμάν.

“Η Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράντ [Τουρκμένοι της Συρίας και Γκρίζοι Λύκοι] και άλλες φιλότουρκες φατρίες αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν από αυτές τις περιοχές μετά από ισχυρά χτυπήματα που δέχθηκαν από τις δυνάμεις μας την Παρασκευή”, είπε ο Κούρδος εκπρόσωπος.

Η κυρίως δύναμη μισθοφόρων της Τουρκίας στην επιχείριση “Ασπίδα του Ευφράτη”, όπως ονομάζεται η τουρκική εισβολή δυτικά του Ευφράτη, είναι η Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράντ.

Η Σουλτάν Μουράντ είναι μια δύναμη που αποτελείται από Τουρκμένους της Συρίας (οι Τουρκμένοι είναι τουρκική φυλή) και από ακροδεξιούς Γκρίζους Λύκους.

Κοντά σε αυτούς ακολουθούν και διάφοροι άλλοι κατσαπλιάδες, δηλαδή συμμορίες Αράβων ισλαμιστών και τζιχαντιστών.

Η Τουρκία “παρουσιάζει” όλους αυτούς τους Τούρκους ισλαμιστές-ακροδεξιούς παραστρατιωτικούς και τζιχαντιστές μισθοφόρους της ως “αντάρτες” του ανύπαρκτου στην πραγματικότητα “Ελεύθερου Συριακού Στρατού” (FSA).

Όλος αυτός ο συρφετός ατάκτων (που φοράνε τουρκικές στολές) κατέλαβαν το τελευταίο διάστημα αρκετές κωμοπόλεις και χωριά κοντά στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας.

Υποτίθεται ότι η επιχείριση Ασπίδα του Ευφράτη γίνεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος αλλά στην πραγματικότητα κυρίως στόχος της είναι οι κουρδικές δυνάμεις της Συρίας.

“Δεν θα επιτρέψουμε σε αυτούς τους μισθοφόρους να κερδίσουν περισσότερα εδάφη στη Συρία. Δεν διαφέρουν σε τίποτα από το Ισλαμικό Κράτος”, δήλωσε ο εκπρόσωπος των SDF.

“Θεωρούμε και την Ασπίδα του Ευφράτη τρομοκρατική επιχείριση, όπως και το Ισλαμικό Κράτος, και δηλώνουμε ότι θα τους πολεμήσουμε μέχρι να ελευθερώσουμε την περιοχή μας”, κατέληξε ο ίδιος.

Σχετικά άρθρα