Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι κατηγορούν την Τουρκία ότι διαπράττει εθνοκάθαρση στη βόρεια Συρία

Οι Κούρδοι κατηγορούν την Τουρκία ότι διαπράττει εθνοκάθαρση στη βόρεια Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Μπαμπ, Αλ Ραΐ, Ασπίδα του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μανμπίτζ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) κατηγόρησαν την Πέμπτη την Τουρκία ότι διαπράττει εθνοκάθαρση στα εδάφη που έχει καταλάβει μαζί με τους Τουρκμένους μισθοφόρους της στη βόρεια Συρία, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού δυτικά του Ευφράτη.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) κατηγόρησαν επίσης την Τουρκία ότι βομβαρδίζει τις θέσεις τους για να υποστηρίξει το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Οι συγκρούσεις μεταξύ των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων και των Τουρκμένων παραστρατιωτικών της Ταξιαρχίας Σουλτάν Μουράντ, που συμμετέχουν στην επιχείριση Ασπίδα του Ευφράτη της Τουρκίας στη βόρεια Συρία έχουν ενταθεί μετά τις δηλώσεις Ερντογάν ότι έχει στόχο να καταλάβει την πόλη Αλ Μπαμπ, που κατέχεται από το Ισλαμικό Κράτος και την πόλη Μανμπίτζ, που ελέγχεται από τις SDF και απελευθερώθηκε από το Ισλαμικό Κράτος το καλοκαίρι του 2016.

Οι SDF κατηγορούν την Τουρκία και τους μισθοφόρους της ότι διαπράττουν εθνοκάθαρση στα χωριά της βόρειας Συρίας που έχουν καταλάβει και θεωρούν τους πληθυσμούς τους “εχθρικούς”.

“Η Τουρκία και οι άτακτοί της εκτόπισαν τους κατοίκους από την πόλη Αλ Ραΐ και τα γειτονικά της χωριά, εκτόπισαν χιλιάδες ανθρώπους και τους απαγορεύουν να γυρίσουν σπίτια τους”, δήλωσε ο εκπρόσωπος των SDF Σερβάν Ντερβίς.

“Η Τουρκία κατηγορεί τις δικές μας δυνάμεις για εθνοκάθαρση. Ωστόσο, η Τουρκία και οι σύμμαχοί της είναι εκείνοι που διαπράττουν εγκληματικές ενέργειες”, είπε ο Κούρδος εκπρόσωπος των SDF.

Ο Νταρβίς είπε ακόμα ότι οι ένοπλες ομάδες που υποστηρίζονται από την Τουρκία είναι τζιχαντιστές και ως εκ τούτου εκ φύσεως μισαλλόδοξοι.

“Ιδεολογικά οι ένοπλοι υπό την ηγεσία της Τουρκία στη Συρία είναι ίδιοι με το Ισλαμικό Κράτος. Αυτές οι ομάδες συνδέονται με το Ισλαμικό Κίνημα της Αχράρ Αλ Σαμ και τη Τζαμπχάτ Αλ Νούσρα στην Ιντλίμπ”, δηλαδή με τα παρακλάδια της Αλ Κάιντα.

Επεσήμανε ακόμα ότι οι μισθοφόροι της Τουρκίας είναι αντιδυτικοί αντίθετα με τις SDF.

“Αυτοί οι εξτρεμιστές είναι που έδιωξαν τους Αμερικανούς στρατιώτες από την Αλ Ραΐ, αποκαλώντας του δυτικούς “απίστους και σταυροφόρους”, χρησιμοποιώντας δηλαδή τα ίδια συνθήματα με το Ισλαμικό Κράτος”, επεσήμανε ο Ντερβίς.

“Καλούμε τη Διεθνή Κοινότητα να επισκεφθεί την πόλη Αλ Ραΐ και τα χωριά στην ύπαιθρό της ώστε να ερευνήσουν αυτά τα εγκλήματα”, κατέληξε ο Ντερβίς. “Ο κόσμος θα έπρεπε να είναι περισσότερο σοβαρός στην καταπολέμηση της ιδεολογίας της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού”.

Σχετικά άρθρα