Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Θα καταλήξουμε σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο για τη Συρία αν ακούσουμε την Κλίντον»

«Θα καταλήξουμε σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο για τη Συρία αν ακούσουμε την Κλίντον»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Ντόναλντ Τραμπ, Πυρηνικά Όπλα, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές, Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, Χίλαρι Κλίντον,

Tο σχέδιο της υποψήφιας των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, για τη Συρία «θα οδηγήσει σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο» λόγω της πιθανότητας στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Ρωσία, υποστήριξε την Τρίτη ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ. Ντόναλντ Τραμπ, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters.

Στη διάρκεια της συνέντευξης, που εστιάστηκε σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο Τραμπ επανέλαβε ότι η προσπάθεια να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος είναι πιο σημαντική από το να πεισθεί ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ να εγκαταλείψει την εξουσία, καταρρίπτοντας έτσι με τον ισχυρισμό του έναν μακροχρόνιο στόχο της αμερικανικής πολιτικής.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εστιαστούμε στον ISIS. Δεν θα πρέπει να εστιαζόμαστε στη Συρία», είπε ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος προσθέτοντας:

«Θα καταλήξουμε σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο για τη Συρία αν ακούσουμε τη Χίλαρι Κλίντον. Δεν πολεμάς τη Συρία πιά, πολεμάς τη Συρία, τη Ρωσία και το Ιράν, εντάξει; Η Ρωσία είναι πυρηνική χώρα, αλλά μια χώρα όπου τα πυρηνικά δουλεύουν, σε σχέση με άλλες χώρες που απλώς μιλάνε (για κατοχή πυρηνικών)».

Η Κλίντον έχει προτείνει για την εδραίωση μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων μαχητικών αεροπλάνων και «ασφαλείς ζώνες» στο έδαφος για να προστατευθούν οι άμαχοι.

Μερικοί αναλυτές εκφράζουν την ανησυχία ότι για να προστατευθούν αυτές οι ζώνες, θα πρέπει οι ΗΠΑ να μπουν σε άμεση σύρραξη με ρωσικά μαχητικά αεροπλάνα.

Το προεκλογικό γραφείο της Κλίντον απέρριψε την κριτική του Τραμπ, τονίζοντας ότι και Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί ειδικοί σε θέματα εθνικής ασφάλειας έχουν επικρίνει τον Τραμπ ως ακατάλληλο για το προεδρικό αξίωμα.

«Για άλλη μια φορά, παπαγαλίζει τα σημεία ομιλίας του Πούτιν και παίζει με τους φόβους των Αμερικανών, ενώ συγχρόνως αρνείται να παραθέσει οποιοδήποτε δικό του σχέδιο για την ήττα του (Ισλαμικού Κράτους) ή την ελάφρυνση των ανθρωπιστικών βασάνων στη Συρία», είπε ο εκπρόσωπος της Κλίντον Τζέσι Λέριτς σε δήλωσή του.

Ο Τραμπ ανέφερε ότι ο Άσαντ είναι πολύ ισχυρότερος τώρα από ό,τι ήταν εδώ και τρία χρόνια και το να καταφέρει κανείς να τον εκδιώξει είναι λιγότερο σημαντικό από το να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος.

«Ο Άσαντ είναι δευτερεύων, για μένα, σε σχέση με τον ISIS», δήλωσε.

Σχετικά με τη Ρωσία, ο Τραμπ ξανά άσκησε κριτική στους χειρισμούς της Κλίντον για τις αμερικανο-ρωσικές σχέσεις όσο εκείνη ήταν υπουργός Εξωτερικών και είπε ότι η σκληρή κριτική της για τον Πούτιν εγείρει ερωτήσεις για το «πώς θα μπορέσει να επιστρέψει και να διαπραγματευτεί με αυτόν τον άνθρωπο τον οποίο έχει εμφανίσει ως τόσο απόλυτα κακό» αν κερδίσει τις εκλογές.

Σε ό,τι αφορά την επιδείνωση των σχέσεων με τις Φιλιππίνες, ο Τραμπ εστίασε την κριτική του στον Ομπάμα, λέγοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος «θέλει να εστιαστεί στο πώς παίζει γκολφ» αντί να συνδιαλεχθεί με παγκόσμιους ηγέτες.

Πρόσθεσε ακόμη ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου των Φιλιππίνων δείχνουν μια «έλλειψη σεβασμού για τη χώρα μας».

Ο Τραμπ επανέλαβε την βεβαιότητά του ότι «τα μέσα ενημέρωσης ‘μαγειρεύουν’ τις δημοσκοπήσεις» και επισήμανε ότι οι υποστηρικτές του έχουν θυμώσει με την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

«Ο κόσμος είναι πολύ θυμωμένος με την ηγεσία του κόμματος αυτού, γιατί αυτές οι εκλογές είναι εκλογές που θα κερδίζαμε 100% σίγουρα, αν είχαμε υποστήριξη από την κορυφή. Νομίζω ότι θα τις κερδίσουμε έτσι κι αλλιώς» είπε.

Σημείωσε τέλος πως αν κερδίσει, δεν θα συμπεριλάβει Δημοκρατικούς στην κυβέρνησή του, πρόσθεσε, αλλά θα συνεργαστεί μαζί τους στις προτάσεις νόμου.

Σχετικά άρθρα