Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία σχεδιάζει να αρπάξει εδάφη από Συρία και Ιράκ, καταγγέλλει ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

Η Τουρκία σχεδιάζει να αρπάξει εδάφη από Συρία και Ιράκ, καταγγέλλει ο ηγέτης της Χεζμπολάχ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασπίδα του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ιράκ, Ισλαμιστές, Λίβανος, Μάχη για τη Μοσούλη - Η πολιορκία της Μοσούλης, Μοσούλη, Μπασάρ αλ Άσαντ, Σιίτες, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι, Χάσαν Νασράλα, Χεζμπολάχ,

Ο ηγέτης της σιιτικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου Χασάν Νασράλα υποστήριξε την Κυριακή ότι η ανάμιξη της Τουρκίας στη Συρία είναι ένα πρόσχημα για να αρπάξει εδάφη και να εγκαθιδρύσει την κυριαρχία της τόσο στη Μοσούλη του Ιράκ όσο και στο Χαλέπι.

“Μετά από όλον τον αγώνα των Ιρακινών για τη Μοσούλη, έρχεται η Τουρκία και λέει «Η Μοσούλη είναι τουρκική και πρέπει να επιστραφεί στην Τουρκία» είπε ο Νασράλα. “Το ίδιο ισχύει και για το Χαλέπι. (Οι Τούρκοι) λένε «Είναι δικό μας, όχι της Συρίας». Δείτε, αυτό αποκαλύπτεται καθημερινά”, συνέχισε.

Ο Νασράλα ισχυρίστηκε επίσης ότι η εξέγερση εναντίον του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ήταν ένα προκάλυμμα για ένα ευρύτερο γεωπολιτικό σχέδιο που είχε ως στόχο “την αλλαγή του χάρτη” και την αποδυνάμωση των σιιτών της περιοχής.

Ο τζιχάντ στη Συρία “δεν γίνεται για την πτώση του καθεστώτος αλλά στοχεύει τον άξονα της αντίστασης”, δηλαδή τη συμμαχία μεταξύ Ιράν, Συρίας και Χεζμπολάχ, υποστήριξε.

Αναφερόμενος στην εσωτερική πολιτική σκηνή του Λιβάνου, ο Νασράλα δεσμεύτηκε ότι οι βουλευτές της οργάνωσής του θα ψηφίσουν υπέρ του Μισέλ Αούν στη συνεδρίαση του κοινοβουλίου που πρόκειται να διεξαχθεί μέχρι τα τέλη του μηνός προκειμένου να εκλεγεί πρόεδρος.

Ο Λίβανος έχει μείνει χωρίς πρόεδρο για περισσότερα από δύο χρόνια, αφότου έληξε η θητεία του Μισέλ Σουλεϊμάν το 2014.

Σε καμία από τις προηγούμενες συνεδριάσεις του κοινοβουλίου δεν συγκεντρώθηκε η αναγκαία πλειοψηφία των δύο τρίτων προκειμένου να εκλεγεί νέος πρόεδρος.

Την περασμένη Πέμπτη ο πρώην πρωθυπουργός Σαάντ αλ Χαρίρι ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τον Αούν στη βάση μιας πολιτικής συμφωνίας “για το καλό της χώρας”.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AP-Reuters

Σχετικά άρθρα