Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζαΐς Αλ Θουγάρ: “Δεν θα επιτρέψουμε την τουρκική εισβολή στα χώματά μας”

Τζαΐς Αλ Θουγάρ: “Δεν θα επιτρέψουμε την τουρκική εισβολή στα χώματά μας”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασπίδα του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζαΐς Αλ Θουγάρ, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

“Ο τουρκικός στρατός εισβολής και οι σχετιζόμενες με αυτόν συμμορίες άρχισαν να πραγματοποιούν όλο και πιο έντονες επιθέσεις στις δυνάμεις μας αφού απελευθέρωσαν χωριά στα βόρεια του Χαλεπιού από την κατοχή της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος”, αναφέρει η συνιστώσα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), οργάνωση Στρατός Επαναστατών (Τζαΐς Αλ Θουγάρ) σε ανακοίνωσή της και συνεχίζει:

“Ο τουρκικός στρατός στη συνέχεια βομβάρδισε τις δυνάμεις μας με πυροβολικό και πυρά αρμάτων μάχης υποστηριζόμενος από πολεμικά αεροπλάνα και ντρον”.

Η συνιστώσα των SDF σημειώνει ότι οι τουρκικές επιθέσεις ξεκίνησαν στις 19 Οκτωβρίου και διήρκεσαν μέχρι τις 22 Οκτωβρίου και ακόμα συνεχίζονται σε κάποιες περιοχές.

“15 μαχητές μας έπεσαν μάρτυρες από τις τουρκικές επιθέσεις στις 19 Οκτωβρίου και 5 ακόμα στις μάχες τις επόμενες ημέρες. Οι μαχητές μας όρθωσαν γενναία αντίσταση ενάντια στον τρόμο και στην εισβολή του τουρκικού στρατού και των σχετιζόμενων με αυτόν συμμοριών”, αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει:

“Επαναλαμβάνουμε την υπόσχεσή μας να ακολουθήσουμε τα βήματα των μαρτύρων μας και να μην επιτρέψουμε την εισβολή στα χώματά μας από το τουρκικό κράτος”.

Η Τζαΐς Αλ Θουγάρ είναι μια δημοκρατική αντάρτικη δύναμη στη βορειοδυτική Συρία, σύμμαχος των Κούρδων, με πολυεθνική σύνθεση. Οι μαχητές της είναι Άραβες, Κούρδοι, Τουρκμένοι και Ασσύριοι της Συρίας δημοκρατικών πεποιθήσεων. Η δύναμή της υπολογίζεται σε 3.000 άνδρες και γυναίκες.

Σχετικά άρθρα