Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

20 χρόνια κάθειρξη στον ισλαμιστή πρώην πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι

20 χρόνια κάθειρξη στον ισλαμιστή πρώην πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αδελφοί Μουσουλμάνοι - Μουσουλμανική Αδελφότητα, Αίγυπτος, Ισλαμιστές, Μοχάμεντ Μόρσι, Τζιχαντιστές,

Δικαστήριο του Καΐρου επικύρωσε 20ετή ποινή κάθειρξης σε βάρος του ισλαμιστή πρώην προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι.

Είναι η πρώτη τελεσίδικη δικαστική απόφαση σε βάρος του Μόρσι για κατηγορίες που προκύπτουν από τις δολοφονίες διαδηλωτών κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων το 2012.

Ο Μόρσι, που είχε εκλεγεί πρόεδρος της Αιγύπτου ως επικεφαλής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, αντιμετωπίζει κατηγορίες και για άλλες υποθέσεις, όπως διαρροή κρατικών μυστικών στο Κατάρ, συνωμοσία με την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς (επίσης παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας) με στόχο την αποσταθεροποίηση στην Αίγυπτο και οργάνωση μαζικής απόδρασης από τις φυλακές κατά τη διάρκεια της εξέγερσης το 2011 κατά του Χόσνι Μουμπάρακ.

Ο Μόρσι, ως ηγετική μορφή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, είχε προωθήσει και τη συμμαχία Αιγύπτου – Τουρκίας. Με την ανατροπή του “χάλασε” και η συμμαχία αυτή, την οποία ο Ερντογάν έβλεπε ως απαραίτητο άξονα για την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Σχετικά άρθρα