Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν “ανάβει” ανεξέλεγκτο πόλεμο με τους Κούρδους στη Συρία

Ο Ερντογάν “ανάβει” ανεξέλεγκτο πόλεμο με τους Κούρδους στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασπίδα του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Εφρίν, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μαρέα, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράντ (Τουρκμένοι), Τελ Ριφάτ, Τζαΐς Αλ Θουγάρ, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τουρκμένοι, Χαλέπι,

Ο τουρκικός στρατός που έχει εισβάλει στη βόρεια Συρία δυτικά του Ευφράτη, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, εκτελώντας την επιχείριση “Ασπίδα του Ευφράτη”, εγκατέλειψε τον “πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος”, όπως ισχυριζόταν, και στρέφεται ενάντια στις κουρδικές δυνάμεις των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Όπως μεταδίδουν μιντιακοί ακτιβιστές στο Twitter, οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί που εξαπέλυσε η Τουρκία το βράδυ της Τετάρτης ξημερώματα Πέμπτης, με στόχο τους Κούρδους στο βόρειο Χαλέπι στην περιοχή της Εφρίν, δεν είχαν αποτέλεσμα για αυτό και τώρα η Τουρκία αναπτύσσει μεγάλες δυνάμεις αρμάτων μάχης στην περιοχή.

Ο διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), στις οποίες οι YPG αποτελούν τον “κορμό”, Τζαμπχά Ακράντ δήλωσε την Παρασκευή ότι “εάν η Τουρκία συνεχίσει να βομβαρδίζει τις περιοχές που απελευθερώσαμε από το Ισλαμικό Κράτος, τότε θα κηρύξουμε τα εδάφη που η Τουρκία έχει καταλάβει στη βόρεια Συρία στρατιωτική ζώνη”.

Αυτό σημαίνει ότι οι SDF, που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, προειδοποιούν ότι θα ξεκινήσουν πόλεμο με τον τουρκικό στρατό στο έδαφος της Συρίας.

Την ίδια ώρα ο Στρατός Επαναστατών, Τζαΐς Αλ Θουγάρ, συνιστώσα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων ετοιμάζεται για πόλεμο με τους Τούρκους. Ο διοικητής της Τζαΐς Αλ Θουγάρ στη Σεΐχ Ισά δήλωσε ότι “θα συντρίψουμε τους μισθοφόρους [της Τουρκίας] κάτω από τα πόδια μας”.

Ως μισθοφόροι της Τουρκίας εννοούνται οι άνδρες της τουρκμενικής Ταξιαρχίας Σουλτάν Μουράντ που μάχονται υπό τουρκικές διαταγές στη βόρεια Συρία. Στη Σουλτάν Μουράντ εκτός από Τουρκμένους της Συρίας συμμετέχουν και Τούρκοι ακροδεξιοί Γκρίζοι Λύκοι.

Η Σεΐχ Ισά βομβαρδίζεται με ρουκέτες από το τουρκικό πυροβολικό ενώ οι Τουρκμένοι τη βομβαρδίζουν με όλμους από τη Μαρέα.

Οι Κούρδοι σχολιάζουν στο Twitter ότι την ημέρα που ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μπάιντεν βρισκόταν στην Άγκυρα (24 Αυγούστου) εισέβαλαν οι Τούρκοι στη Συρία και κατέλαβαν αμαχητί από το Ισλαμικό Κράτος την Τζαραμπλούς, έτσι και σήμερα, 21 Οκτωβρίου, ο Αμερικανός υπουργός Αμύνης Κάρτερ βρίσκεται στην Άγκυρα και οι Τούρκοι επιτίθενται στην Τελ Ριφάτ.

Την Πέμπτη το βράδυ η Δαμασκός απείλησε την Τουρκία ότι θα καταρρίψει οποιοδήποτε τουρκικό αεροπλάνο παραβιάσει ξανά τον εναέριο χώρο της Συρίας και την Παρασκευή η Ρωσία στήριξε την κυβέρνηση Άσαντ σε αυτή την απειλή.

Σχετικά άρθρα