Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει αεροπορικές επιδρομές με χημικά αέρια

Το Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει αεροπορικές επιδρομές με χημικά αέρια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Χημικά Όπλα,

Σύμφωνα με μια νέα αναφορά από το Κέντρο Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας, της Αμερικανικής Στρατιωτικής Ακαδημίας του Γουέστ Πόιντ, αναφέρει ότι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) προσπαθεί να αναπτύξει μια δική του πατέντα για να εξαπολύει αεροπορικές επιθέσεις με χημικά αέρια χρησιμοποιώντας τηλεκατευθυνόμενα αεροπλανάκια (ντρον).

Νωρίτερα τον Οκτώβριο το Ισλαμικό Κράτος κατάφερε να σκοτώσει δύο στρατιώτες των Κούρδων Πεσμεργκά και να τραυματίσει δύο Γάλλους στρατιωτικούς συμβούλους, στο βόρειο Ιράκ, όταν έστειλε εναντίον τους ένα ντρον φορτωμένο με εκρηκτικά.

Είναι γνωστό ότι οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν ντρον για να κατασκοπεύουν από τον αέρα τις κινήσεις των εχθρικών τους στρατευμάτων. Αυτό όμως που φαίνεται να τους ενδιαφέρει είναι να μετατρέψουν τα ντρον σε τηλεκατευθυνόμενες χημικές βόμβες για αεροπορικές επιδρομές.

Τον Ιούνιο του 2013 οι ιρακινές Αρχές συνέλαβαν πέντε άνδρες που σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν τηλεκατευθυνόμενα ελικοπτεράκια για να “ψεκάσουν” με το δολοφονικό αέριο Σαρίν στόχους στο Ιράκ, στη βόρεια Αμερική και στην Ευρώπη.

Το Ισλαμικό Κράτος είναι γνωστό ότι διαθέτει αρκετά μεγάλο χημικό οπλοστάσιο. Τα υλικά για την παρασκευή χημικών όπλων τα έχει προμηθευτεί από την Τουρκία.

Σχετικά άρθρα