Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέρκελ και Ολάντ συναντάνε Πούτιν και Ποροσένκο για την κρίση στην Ουκρανία

Μέρκελ και Ολάντ συναντάνε Πούτιν και Ποροσένκο για την κρίση στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Βλάντιμιρ Πούτιν, Νέα Ρωσία, Ουκρανία, Πέτρο Ποροσένκο, Ρωσία, Φρανσουά Ολάντ,

Η ουκρανική κρίση αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη στο Βερολίνο, με τη συμμετοχή των ηγετών της Γερμανίας, της Γαλλίας, τς Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Οι μάχες ανάμεσα σε ουκρανικά στρατεύματα και υποστηριζόμενους από τη Ρωσία αντάρτες που επιδιώκουν την αυτονομία της περιοχής έχουν στοιχίσει τη ζωή περισσότερων από 9.600 ανθρώπων από το 2014, παρά την εκεχειρία που έχει συμφωνηθεί στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μινσκ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κιέβου, ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο συμφώνησε να συμμετάσχει στις συνομιλίες στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι πλευρές συμφώνησαν σε μια συνάντηση αρχηγών-κρατών σε σχήμα Νορμανδίας στο Βερολίνο στις 19 Οκτωβρίου ώστε να ασκήσουν πίεση στη Ρωσία να εκπληρώσει το πακέτο ασφαλείας» των συμφωνιών του Μινσκ.

Κρεμλίνο: Δεν θα συζητηθεί η κρίση στη Συρία

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ διευκρίνισε χθες ότι στη συνάντηση στο Βερολίνο δεν θα συζητηθεί η κρίση στη Συρία.

«Ο πρόεδρος (της Ρωσίας) είναι ανοιχτός για συνομιλίες με όλους για το θέμα της Συρίας, το είπε ρητά όταν μίλησε σε δημοσιογράφους στην Ινδία. Όμως ο στόχος της συνάντησης (στο Βερολίνο) είναι η συνεδρίαση της ομάδας επαφής της Νορμανδίας», η οποία ασχολείται με την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία, τόνισε.

Σχετικά άρθρα