Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές πρόλαβαν και έδιωξαν τις γυναίκες και τα παιδιά τους από τη Μοσούλη

Τζιχαντιστές πρόλαβαν και έδιωξαν τις γυναίκες και τα παιδιά τους από τη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μάχη για τη Μοσούλη - Η πολιορκία της Μοσούλης, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Οικογένειες μελών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), συμπεριλαμβανομένων 25 οικογενειών αλλοδαπών τζιχαντιστών, συνοδευόμενες από ένοπλη φρουρά, έφτασαν την Κυριακή στην πόλη Μερκεντέχ της Συρίας από τη Μοσούλη του Ιράκ.

Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, με τις ιρακινές δυνάμεις να πλησιάζουν την κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος μεγαλούπολη για να ξεκινήσουν την πολιορκία της, κάποιοι τζιχαντιστές αποφάσισαν να διώξουν τις γυναίκες και τα παιδιά τους φοβούμενοι για τις ζωές τους.

Πληροφορίες μέσα από την πόλη Μοσούλη περιγράφουν μια “μπερδεμένη” κατάσταση. Πολλά τμήματα ασφαλείας του Ισλαμικού Κράτους έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, άλλα έχουν εκκενωθεί. Αρκετά μέλη του ISIS μοιάζουν να μην αντιλαμβάνονται τι ακριβώς γίνεται.

Κουρδικές πηγές τονίζουν ότι ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, εγκατέλειψε τη Μοσούλη μαζί με την ηγεσία της οργάνωσης και βρίσκονται στη Συρία.

Σχετικά άρθρα