Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 58 μέλη του – Ήταν “Πέμπτη Φάλαγγα” μέσα στη Μοσούλη

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 58 μέλη του – Ήταν “Πέμπτη Φάλαγγα” μέσα στη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μάχη για τη Μοσούλη - Η πολιορκία της Μοσούλης, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) εκτέλεσε 58 μέλη του στη Μοσούλη με την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε συνωμοσία κατά της οργάνωσης. Επικεφαλής της συνωμοσίας ήταν ένας οπλαρχηγός, μέλος της ηγεσίας των τρομοκρατών.

Οι συνωμότες εκτελέστηκαν την Παρασκευή. Τους έπνιξαν. Μεταξύ των 58 ήταν και ένας τοπικός βοηθός του “χαλίφη” Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι. Ο άνδρας αυτός θεωρήθηκε αρχηγός της συνωμοσίας. Η οργάνωση δεν έδωσε στη δημοσιότητα το όνομά του για λόγους ασφαλείας της.

Η συνωμοσία λέγεται ότι λειτουργούσε ως πέμπτη φάλαγγα μέσα στη Μοσούλη που αναμένει μέσα στις επόμενες ημέρες την έναρξη της πολιορκίας της από τις ιρακινές δυνάμεις.

Οι συνωμότες θα “έσπαγαν” τις άμυνες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από μέσα ώστε να προωθηθεί ο ιρακινός στρατός.

Η επικείμενη πολιορκία της Μοσούλης θα είναι η μεγαλύτερη μάχη που δόθηκε στο έδαφος του Ιράκ από το 2003.

Εάν η Μοσούλη απελευθερωθεί από το Ισλαμικό Κράτος, που την κατέλαβε τον Ιούνιο του 2014, το “χαλιφάτο” θα καταρρεύσει στα εδάφη του Ιράκ.

Οι τρομοκράτες αναμένεται να προβάλλουν σφοδρή αντίσταση στον ιρακινό στρατό και τους Κούρδους Πεσμεργκά συμμάχους της Βαγδάτης.

Είναι βέβαιο ότι θα χρησιμοποιήσουν τους κατοίκους της Μοσούλης ως ανθρώπινες ασπίδες.

Σύμφωνα με τον Χισάμ Αλ Χασίμι, ειδικό σε θέματα που αφορούν το Ισλαμικό Κράτος, οι συνωμότες αποκαλύφθηκαν αφού βρέθηκε ένα μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο ενός εξ αυτών.

Στο SMS γινόταν αναφορά για μυστική μεταφορά όπλων. Οι συνωμότες ομολόγησαν ότι έκυρψαν όπλα σε διάφορα σημεία της πόλης, με τα οποία θα υποκινούσαν εσωτερική εξέγερση.

Όλο το σχέδιο ήταν σε συνεννόηση με τον ιρακινό στρατό.

Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε τη λίστα με τα 58 ονόματα των εκτελεσθέντων σε τοπικό νοσοκομείο για να ειδοποιηθούν οι συγγενείς τους. Οι 58 θάφτηκαν σε ομαδικό τάφο.

Σχετικά άρθρα