Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπασάρ Αλ Άσαντ: “Γίνεται αισθητός ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος”

Μπασάρ Αλ Άσαντ: “Γίνεται αισθητός ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Μπασάρ αλ Άσαντ, Συρία, Τζιχαντιστές, Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος,

Δεν είναι μόνο οι Ρώσοι που “προβλέπουν” Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Και ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, φαίνεται να συμμερίζεται αυτή την άποψη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Κομσομόλσκαγια Πράβντα, υποστήριξε ότι η σημερινή κατάσταση στον κόσμο είναι σαν ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος.

«Σήμερα έχουμε μια κατάσταση που θυμίζει τον Ψυχρό Πόλεμο. Αυτό δεν είναι κάτι που εμφανίσθηκε τώρα, διότι πιστεύω ότι η Δύση και κυρίως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σταμάτησαν τον Ψυχρό Πόλεμο, ακόμη και μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ», είπε ο Πρόεδρος της Συρίας.

Ο Άσαντ τόνισε ότι η διαδικασία αντιπαράθεσης περιλαμβάνει «πολλά πολιτικά παρασκήνια» και σημείωσε ότι κατά την άποψή του, η Συρία είναι ένα από τα πιο σημαντικά.

«Ο κύριος στόχος είναι να διατηρηθεί η αμερικανική ηγεμονία σε όλον τον κόσμο, να μην αφήσουν κανένα άλλο να είναι εταίρος στην πολιτική ή στο διεθνές επίπεδο, είτε πρόκειται για τη Ρωσία ή τους συμμάχους τους στη Δύση», είπε και πρόσθεσε ότι “γίνεται αισθητός ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος παρόλο που ακόμη δεν υπάρχει άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση».

Σχετικά άρθρα