Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Wall Street Journal: “Όχι” της Μέρκελ σε οικονομική στήριξη της Deutsche Bank

Wall Street Journal: “Όχι” της Μέρκελ σε οικονομική στήριξη της Deutsche Bank
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Deutsche Bank, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Εφημερίδα Wall Street Journal, Τράπεζες,

Συνεργάτες της Άνγκελα Μέρκελ δήλωσαν σε βουλευτές ότι το γερμανικό κράτος δεν πρόκειται να αποκτήσει μερίδιο στην Deutsche Bank αν η τελευταία εκδώσει νέες μετοχές για να ενισχύσει τα κεφάλαια της.

Αυτό δήλωσε μια πηγή στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, αναφορικά με το πως θα σκοπεύει να κινηθεί η γερμανική κυβέρνηση στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση με μια μικρή ομάδα βουλευτών την περασμένη εβδομάδα, συνεργάτες της κ. Μέρκελ και ανώτατοι αξιωματούχοι του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν πως είναι «αδιανότητο για το κράτος να λάβει μερίδιο στη Deutsche Bank».

«Έχουμε ένα διαφορετικό σύστημα εκκαθάρισης τραπεζών από ότι το 2009 και αυτό πρέπει να ισχύσει και για εμάς, στη Γερμανία» ανέφεραν οι αξιωματούχοι σύμφωνα με πηγή που συμμετείχε στη συνάντηση.

Υπενθυμίζεται ότι η Deutsche Bank βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για το πώς θα μειώσει το πρόστιμο των 14 δισ. δολαρίων για τις πωλήσεις «τοξικών» στεγαστικών δανείων πριν την κρίση.

Νωρίτερα, δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters ανέφερε πως η τράπεζα σκόπευε να περικόψει επιπλέον 10.000 θέσεις εργασίας. O CFO της γερμανικής τράπεζας ανέφερε σε εκπροσώπους των εργαζομένων τον περασμένο μήνα ότι οι περικοπές θέσεων εργασίας μπορεί να είναι διπλάσιες από αυτές που είχαν σχεδιαστεί αρχικά, δήλωσε καλά πληροφορημένη πηγή στο Reuters.

Σχετικά άρθρα