Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πιτέλα: Η μάχη κατά της λιτότητας δεν τελείωσε, μόλις άρχισε

Πιτέλα: Η μάχη κατά της λιτότητας δεν τελείωσε, μόλις άρχισε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PES), Λιτότητα, Ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Σοσιαλιστές, ΣΥΡΙΖΑ, Τζιάνι Πιτέλα,

“Η μάχη εναντίον της λιτότητας δεν τελείωσε μόλις άρχισε” τόνισε από το 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Τζιάνι Πιτέλλα επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του ΕΚ.

Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι «πρέπει να βάλουμε στα αρχεία της Ιστορίας την εποχή της λιτότητας. Πρέπει να δημιουργήσουμε περισσότερες θέσεις εργασίας για τους νέους, Πρέπει να δημιουργήσουμε περισσότερες συνθήκες για τις δημόσιες επενδύσεις».

Τέλος, ο Τζιάνι Πιτέλλα απευθυνόμενος στο Αλέξη Τσίπρα δήλωσε ότι “είμαι στο πλευρό σας γιατί είμαι στο πλευρό του ελληινκού λαού. Εύχομαι να κερδίσουμε μαζί τη μεγάλη μάχη για να δώσουμε μια νέα προοπτική στην Ελλάδα και να σώσουμε την Ευρώπη”.

Αναλυτικά η ομιλία του Τζιάνι Πιτέλα

Αγαπητές συντρόφισσες και αγαπητοί σύντροφοι,
Αγαπητέ Αλέξη,

Λυπάμαι πολύ που δεν μπορώ να είμαι και φυσικά παρόν στο συνέδριο σας, μα θέλω να σας στείλω ένα μήνυμα συμπάθειας και φιλίας για το συνέδριό σας.

Είμαι δεμένος με μια ειδική σχέση με την Ελλάδα, είμαι δεμένος με τον ελληνικό λαό .Δώσαμε πολλές μάχες μαζί. Ήταν αξέχαστη η μάχη εναντίον αυτών που ήθελαν να διώξουν την Ελλαδα από την ευρωζώνη. Ήταν μια πολύ δύσκολη μάχη, πόσους αντιπάλους αντιμετωπίσουμε, τα γεράκια της δημοσιονομικής αυστηρότητας.

Όμως κερδίσαμε γιατί παραμείναμε ενωμένοι. Οι σοσιαλιστές και οι δημοκράτες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σταθήκαμε στην πρωτοπορεία για να κερδίσουμε αυτή τη μάχη γιατί δεν ήταν δίκαιο η μάχη εναντίον της λιτότητας δεν τελείωσε μόλις άρχισε.

Πρέπει να βάλουμε στα αρχεία της Ιστορίας την εποχή της λιτότητας. Πρέπει να δημιουργήσουμε περισσότερες θέσεις εργασίας για τους νέους, Πρέπει να δημιουργήσουμε περισσότερες συνθήκες για τις δημόσιες επενδύσεις. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις που μας καταπνίγουν, που προσπαθούν να μας λυγίσουν, που μας θέτουν σε δοκιμασία, να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση του μεταναστευτικού.

Ξέρω πόσες προσπάθειες καταβάλονται στην Ελλάδα και στην Ιταλία. Γιατί η Ελλάδα και η Ιταλία είναι οι δύο χώρες που δέχθηκαν τη μεγαλύτερη επίθεση από αυτή τη μεγάλη πρόκληση και αντιδρούν με θετικό και αλληλέγγυο τρόπο.

Πρέπε να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο θέμα της ισότητας και του αγώνα κατά της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής και πρέπει να θέσουμε μια νέα κοινωνική ατζέντα. Μια κοινωνική ατζέντα που να ευνοεί τους ανρθώπους, τις ανάγκες των ατόμων.

Πόσσοι φτωχοί ζουν στην Ελλάδα: Πόσοι άτομα ζουν σε συνθήκες ένδειας: Υπάρχουν στην Ελλάδα, στην Ιταλία, σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Παρόλα αυτά στις Βρυξέλλες υπάρχει κάποιοις που σκέφτεται ακόμη με τα στοιχεία του 0,2%.

Το 0,2% δεν αξίζει. Αξίζουν οι άνθρωποι. Τα δικαιώματα και οι ανάγκες των ανθρώπων. Σε αυτό το πλαίσιο μπορούμε να εργαστούμε μαζί.

Αγαπητέ Αλέξη,

Ξέρεις πολύ καλά ότι ανήκω σε μια διαφορετική πολιτική οικογένεια. Ότι είμαι επικεφαλής μιας κοινοβλευτικής ομάδας, στην οποία δεν υπάρχουν εκπρόσωποι του κόμματός σου, αλλά εκπρώσωποι της σοσαλιστικής οικογένειας του ΠΑΣΟΚ, της προοδευτικής οικογένειας του «Ποταμιού» με τους οποίους έχω μια εξαιρετική συνεργασία.

Αυτό δεν με εμποδίζει να συνεργάζομαι μαζί σας για το καλό της Ελλάδας. Είμαι στο πλευρό σας γιατί είμαι στο πλευρό του ελληινκού λαού. Εύχομαι να κερδίσουμε μαζί τη μεγάλη μάχη για να δώσουμε μια νέα προοπτική στην Ελλάδα και να σώσουμε την Ευρώπη.

Σχετικά άρθρα